Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės valdžiai nusispjauti ant mokyklų reitingų

Publikuota: 2021 gegužės 17 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Švietimas

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nauji mokyklų reitingai atskleidė kai kurių regionų apverktiną situaciją. Tarp tokių minimas ir Šilutės rajonas. Tačiau Šilutės valdžia į tai moja ranka – esą tai tik vieno žmogaus nuomonė, kurios ji nekomentuosianti.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasak žurnalo „Reitingai“ vyriausiojo redaktoriaus Gintaro Sarafino, akivaizdu, kad Šilutė švietime „kažką daro stipriai ne taip, nes metai iš metų ji čiuožia žemyn ir silpnai atrodo ne vienetų, net ne dešimčių, o šimtų mokinių pasiekimai ir rezultatai.“

Iš’spaudos

Pavyzdžiui, pernai Šilutės rajone buvo 245 abiturientai. O jų brandos rezultatai atrodė taip: matematikos egzamino 61 abiturientas net nelaikė, 74 neišlaikė, 77 gavo minimalius balus, nuo 16 iki 35 proc. Be to, tik 33 jaunuoliai iš pustrečio šimto egzaminą išlaikė gerai arba vidutiniškai.

Silpnai šilutiškiai laikė ir kitus egzaminus, lietuvių kalbos egzaminą gerai ir vidutiniškai išlaikė 39 proc., rusų kalbos – 0 proc., informacinių technologijų – 37 proc., chemijos – 38 proc.

Anot G. Sarafino, savivaldybė šiuos duomenis puikiai žino, bet nieko nedaro.

Be komentarų

„Šilutės ETA Žinios“ dar praeitos savaitės viduryje el. paštu kreipėsi į savivaldybės administraciją su prašymų pateikti oficialų komentarą. Tačiau atsakymo sulaukėme tik šiandien.

„Atsakydami į Jūsų paklausimą, informuojame, kad žurnale „Reitingai“ pateikta informacija – tai vyriausiojo redaktoriaus Gintaro Sarafino nuomonė, kurios mes nekomentuosime,“ – rašoma administracijos direktoriaus Virgilijaus Pozingio pasirašytame atsakyme.

Visą publikaciją apie mokyklų reitingus rasite čia: 15min.lt: „Švietimo problemos slypi savivaldybių kabinetuose: nauji mokyklų reitingai atskleidė kai kurių regionų apverktiną situaciją“.

3 skaitytojų komentarai
Anal- itikas 2021 gegužės 18d., 03:3578.62.27.35
Visi kas protingi jau eevakuavęsi, likusiems ne mokslai galvoje. Galiausiai koks tikslas mokytis, jei vistiek gausi darbą su minimalia alga. Geriausias variantas baigus mokyklą gauti pašalpą ir laisvoje šalyje būti laisvam.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 8

Atsakyti

Mokyklos 2021 gegužės 21d., 08:2278.57.245.129

Mokyklos? Baikit! Pats didžiausias rūpestis – kuo greičiau sukloti kuo daugiau trinkelių ir atlikti kiek įmanoma daugiau panašių Šilutės graaažinimo darbų. Kam sukti galvą, jei Europos pinigai ir taip puikiai įsisavinami. O kad šilutiškiai bus mažiau išprusę, tai tik dar geriau – palankiai balsuojančių prieauglis labaaai palankus reikalas. Na taip, jau tampame gūdžia provincija. Na ir kas?! Svarbiausia, kad atrodytų kaip didmiestyje…

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

Anal- itikas 2021 gegužės 21d., 12:4478.62.27.35

Tos trinkelės ir tie pinigai Europos. Paklotas trinkeles gali rodyti dešimtmečius, o išprusęs abiturientas (gimnazistas) emigruos. Tai kaip tada parodysi, kad ką nors gero savo kraštui esi padaręs?

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą