Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nemune – išskirtinis krovinys!

Publikuota: 2021 gegužės 14 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

sumin.lrv.lt nuotr.sumin.lrv.lt nuotr.

164 tonas sveriantis krovinys gabenamas barža Nemunu – tai galingiausias Baltijos šalyse autotransformatorius, kuris užtikrins sinchroninį darbą su Lenkija.

Atgabentas į Klaipėdos uostą, gegužės 13 d. įrenginys buvo pakrautas į Vidaus vandens kelių direkcijos valdomą baržą Klaipėdos konteinerių terminale. Barža autotransformatorių Kuršių mariomis ir Nemunu iki Kauno Marvelės krovininės prieplaukos plukdys tris paras, nes barža naktimis neplauks.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kaune 164 tonas sveriantis įrenginys bus perkeltas ant 39 m ilgio vilkiko ir specialios platformos sąstato, kuris, padedamas dar vieno vilkiko, nugabens krovinį į Alytaus rajone esančią „LitPol Link“ keitiklių stotį. Vežant autotransformatorių bus stabdomas eismas, todėl jo kelionė iš Kauno į Alytų vyks naktį.

Autotransformatorius, skirtas Lietuvos ir Lenkijos elektros sistemų jungties „LitPol Link“ išplėtimui – tai yra esminė jungtis, kuri užtikrins mūsų valstybės elektros tinklų sinchroninį darbą su Vakarų Europa. Pasak Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ „LitPol Link“ jungtis su Lenkija yra vartai į Vakarų Europą, o šis autotransformatorius – raktas į juos.

Gali būti aktualus krovinių gabenimas

sumin.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą