Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiškis antstolis kibo į Tauragės apskrities policijos vadą

Publikuota: 2010 vasario 12 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

R. Rudminą (nuotraukoje) antstolis kaltina neskaidria veikla. (Tauragės AVPK nuotr.)R. Rudminą (nuotraukoje) antstolis kaltina neskaidria veikla. (Tauragės AVPK nuotr.)

Šilutėje, Šilalėje ir Tauragėje antstolio kontoras turintis Kęstutis Košys apskundė Tauragės AVPK viršininką Remigijų Rudminą Vidaus reikalų ministrui, Policijos departamentui ir Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui už tai, kad šio vadovaujamas apskrities policijos komisariatas visas administracinių nuobaudų skyrimo ir išieškojimo bylas patiki vienintelei – taip pat šilutiškės Astos Pliuškevičienės – kontorai, pranešė “Tauragiškių balsas”.

Kadangi policijos komisariatai yra didžiausi antstolių maitintojai – policijos vykdomieji dokumentai, adresuoti antstoliams, sudaro 50–60% pastarųjų visos veiklos, Tauragės apskrities antstoliai jaučiasi netekę pagrindinio pajamų šaltinio.

K. Košys kaltina policijos viršininką neskaidria veikla ir prašo ištirti ir įvertinti, ar policijos komisaras teisėtai ir pagrįstai policijos nutarimų skirti administracinę nuobaudą vykdymus teikia tik vienai pasirinktai antstolei.

„Juk policijos viršininkas sprendimus priima kaip valstybinės institucijos, o ne privačios bendrovės vadovas, – K. Košiui antrina šilutiškė kolegė Andžela Tamašauskienė. – Kai sudaromos išskirtinės sąlygos vienai antstolei, ignoruojant kitus, valstybės deleguotą funkciją vykdančius antstolius, yra sudarytos visos sąlygos neskaidriai veiklai ar korupcijai“.

Galimos korupcijos Tauragės apskr. policijos komisariato veikloje įžvelgia ir LR Seimo narys šilutiškis Remigijus Žemaitaitis. “Policijos komisariatas, kaip ir savivaldybė ar mokesčių inspekcija, kad užtikrintų finansinių sandorių skaidrumą ir teisėtumą, turėtų antstoliams paskelbti viešą konkursą minėtai paslaugai atlikti, -  sakė “Tauragiškių balsui” R. Žemaitaitis. – Kai to vengiama daryti, ant Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir jo vadovo krinta korupcijos šešėlis“.

Pranešama, kad antstolio K. Košio laišką R. Žemaitaitis jau perdavė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkui Kęstui Komskiui ir Generaliniam komisarui.

Artimiausiu metu parlamentaras dar žada pateikti Seimui ir atitinkamas įstatymo pataisas, kad įstatymas numatytų skaidresnį vykdomųjų dokumentų, numatančių baudų išieškojimą, paskirstymą.

Rašyti komentarą