Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rusnės kelmai: tyrimas tęsiamas

Publikuota: 2021 kovo 23 Kategorija: Aktualijos, Rajone, Teisėtvarka

aad.lrv.lt nuotr.aad.lrv.lt nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Šilutės aplinkos apsaugos inspekcija, tęsdama tyrimą dėl Rusnėje, Atmatos upės pakrantėje, iškirstų medžių, informuoja, kad šiuo metu yra suskaičiuota ir išmatuota apie 4,5 tūkst. kelmų. Iš viso aplinkosaugininkams reikia atlikti matavimo darbus 37,52 ha plote (6 km ruože).

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės aplinkos apsaugos inspekcijos Galinos Misevičienės teigimu, palyginti su tuo, kiek jau padaryta, neišmatuotų kelmų liko ne tiek ir daug, tik darbus stabdo nepalankios oro sąlygos – sniegas ir pakilęs vandens lygis.

„Taigi, vos nuslūgs vanduo, vėl imsimės darbo. Kelmų labai daug – jau išmatavome apie 4,5 tūkst. Bet tam organizavome talkas ir į pagalbą kvietėmės kolegas ir iš Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos“, – sako G. Misevičienė.

Ar yra pažeidimas, aplinkosaugininkai galės spręsti tik atlikę visus darbus: išmatavę visus kelmus, į bendrą duomenų bazę suvedę rezultatus, pagal kelmų matmenis apskaičiavę augusių medžių aukštį ir nustatę, kurie nupjauti medžiai priskirtini saugotiniems.

Taip pat aplinkosaugininkai yra nustatę želdinių pjovimo ir medienos tvarkymo darbus atlikusius asmenis, paėmę jų paaiškinimus.

Aplinkos apsaugos departamento Šilutės aplinkos apsaugos inspekcija tyrimą pradėjo paskutinėmis vasario dienomis, gavusi asociacijos „SOS Šilutės medžiai“ pranešimą dėl Rusnėje pjaunamų medžių.

aad.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą