Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švelninamos karantino sąlygos

Publikuota: 2021 kovo 17 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

www.smm.lt nuotr.www.smm.lt nuotr.

Vyriausybė nusprendė: nuo kitos savaitės pradinukai į mokyklas sugrįš 45 savivaldybėse, praneša portalas 15min.lt.

Savivaldybių, kurioms šviečiasi švelnesnis karantinas, sąraše yra ir Šilutės rajonas.

Švelnesnis karantinas bus taikomas savivaldybėse, kuriose 14 dienų sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra mažiau kaip 200 atvejų. Šilutės rajono rodiklis – 138.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Savivaldybėse, kuriose 14 dienų COVID-19 ligos sergamumo rodiklis 100 000 gyventojų yra mažiau kaip 200 atvejų, nustatytos švelnesnės karantino režimo priemonės:
leista fiziškai aptarnauti lankytojus bibliotekų ir valstybės archyvų skaityklose ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius;
leista vykdyti neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimus uždarose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 vaikai ir užtikrinamas 30 m2 paslaugos teikimo plotas vienam vaikui;
leista vykdyti neformaliojo suaugusiųjų švietimo užsiėmimus uždarose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 asmenys ir užtikrinamas 30 m2 paslaugos teikimo plotas vienam asmeniui.

Leido sugrįžti į mokyklas

Atsižvelgiant į tai, kad artėja brandos egzaminai, nustatyta, kad leidžiama organizuoti konsultacijas įprastu (kontaktiniu) būdu ne daugiau kaip 5 vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniams.

Taip pat konkrečiai įvardyta pradinukų grįžimo į mokyklas tvarka:
savivaldybių, kuriose 14 dienų sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra mažiau kaip 200 atvejų, teritorijose esančiose mokyklose pradinis ugdymas vykdomas mišriu būdu;
savivaldybių, kuriose 14 dienų sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra daugiau kaip 200 atvejų, teritorijose esančiose mokyklose ugdymas vyksta nuotoliniu būdu. Tiesa, mišrus būdas taip pat įmanomas tose mokyklose, kurias pasirenka savivaldybių administracijos, kai periodiškai atliekamas namų ūkių ir įstaigose kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų bandomasis profilaktinį tyrimas.

Daugiau - https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/vyriausybe-ketina-leisti-sugrizti-i-klases-45-savivaldybiu-pradinukams-56-1471826.

Rašyti komentarą