Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vyriausybė švelnina karantino ribojimus

Publikuota: 2021 kovo 03 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vyriausybė pritarė tam tikriems atlaisvinimams: leido laikyti vairavimo egzaminus, dviejų šeimų šventes atvirose erdvėse, lankyti muziejus, kultūros erdves, bet tik tas, kurios po atviru dangumi. Taip pat ministrų kabinetas leido renginius, kurių dalyviai neišliptų iš automobilio, praneša portalas 15min.lt.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Trečiadienį sušvelninti reikalavimai dėl asmenų bendravimo, kurie įsigalios nuo kovo 6 dienos. Nuspręsta leisti dviejų šeimos ir dviejų namų ūkio narių artimus kontaktus bei didinant besibūriuojančių asmenų skaičių atvirose erdvėse. Taip pat leisti viešose atvirose vietose asmenims būti ne didesnėmis nei 5 asmenų arba dviejų šeimos ir (ar) dviejų namų ūkio narių grupėmis, leisti dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių artimi kontaktai atvirose erdvėse, šventės atvirose erdvėse, kai dalyvauja iki dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių.

Leista rengti sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugas atvirose erdvėse, vienu metu teikiamas ne daugiau kaip 5 asmenims, išskyrus dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narius; Leista lankyti pažintinius ir mokomuosius takus, parkus, muziejus, galerijas ir kitas ekspozicines erdves, zoologijos ir botanikos sodus, esančius atvirose lauko erdvėse, ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narius;

Leisti renginiai, kurių metu neišlipama iš automobilio ir automobilyje yra ne daugiau nei 2 asmenys, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius; Leista vykdyti neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimus atvirose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 vaikai;

Leista organizuoti neformaliojo suaugusiųjų švietimo užsiėmimus atvirose erdvėse iki 5 asmenų.

Sveikatos apsaugos ministerija skaičiuoja, kad šiuo metu yra daugiau nei 13000 asmenų laukiančių vairavimo egzaminų, todėl leista vykdyti vairavimo egzaminus bei organizuoti transporto vairavimo praktinius mokymus. Vyriausybė leido trumpalaikius pasimatymus pataisos įstaigose ir tardymo izoliatoriuose.

Daugiau – https://www.15min.lt/naujiena…

Rašyti komentarą