Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutės meno mokyklos mokiniai džiugina laimėjimais

Publikuota: 2021 vasario 24 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Meno mokykla, švęsdama 55-erių metų jubiliejų, didžiuojasi būdama kultūros židiniu, kuriame pamario krašto jaunimas ir suaugusieji susipažįsta su menu ir kultūra, atranda savo talentus, lavina gebėjimus ir patiria kūrybinį džiaugsmą. Mokykla šį jubiliejų pasitinka su šūkiu „Meno mokyklai – 55! Pasidžiaukime kartu!“ ir mokinių pasiekimais, kuriais ir norime pasidžiaugti su Jumis!

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Nors šie metai kitokie ugdymo įstaigoje ir visame pasaulyje, bet mūsų mokyklos mokiniai kartu su mokytojais prisitaikė prie esamos situacijos ir toliau džiugina respublikinių bei tarptautinių konkursų nuotoliniu būdu rezultatais.

Mokytojos Žydrės Adomaitienės mokinė Liepa Žadeikaitė 2020 m. gruodžio 23 – 30 d. dalyvavo Tarptautiniame pianistų konkurse Serbijoje Memorijal “Sanja Pavlovič” ir laimėjo II vietą, o 2021 m. sausio mėnesį Tarptautiniame konkurse „PianoForte“ Kazachstane laimėjo Grand prix. Tarptautiniame Franz Liszt jaunųjų pianistų konkurse Ispanijoje Liepa laimėjo III -ąją vietą.
Meda Siliūtė, kurios mokytoja – Liudmila Tunaitienė, 2020 m. gruodžio mėn. dalyvavo XX tarptautiniame konkurse – festivalyje “Muzika be sienų”, kur laimėjo I-ąją vietą bei spec. prizą – koncertą su Vilniaus simfoniniu orkestru 2021 metais.

Mokytojos Liudmilos Kašėtienės mokinys Pijus Pirogovas 2020 m. gruodžio mėn. dalyvavo XX tarptautiniame konkurse – festivalyje “Muzika be sienų”, kur iškovojo I-ąją vietą bei laimėjo spec. prizą – kvietimą į Sakartvelą 2021 m., kur džiugins publiką savo soliniais koncertais. Taip pat Pijus gruodžio mėnesį dalyvavo Tarptautiniame konkurse Malaizijoje , o vasario 6 d. – II-ąjame Respublikiniame jaunųjų atlikėjų konkurse „Karališkasis barokas“. Šiuose konkursuose laimėtos garbingos I-osios vietos. Pijų Pirogovą globoja M. Sogny ,,Sos talents“ (Paryžius) fondas, kuris šių metų vasario mėnesį padovanojo pianiną „Hofmann & Czerny“, kurį atsiuntė iš Šveicarijos.

Taip pat mokytojos Liudmilos Kašėtienės mokiniai Milana Čuchriajeva ir Joris Mikužis 2021 m. vasario 6 d. dalyvavo II-ąjame Respublikiniame jaunųjų atlikėjų konkurse „Karališkasis barokas“ ir abu laimėjo I-ąsias vietas.

Didžiuojamės ir kanklių klasės mokytojos Angelės Alšauskienės mokinės Medos Stonytės pasiekimais. 2021 sausio 23 d. Respublikiniame konkurse “Minijos vingiai” ji laimėjo I-ojo laipsnio diplomą, o grodama ansamblyje kartu su Milda Gutauskaite 2021 m. vasario 15 d. Respublikiniame konkurse “Naujieji atradimai” taip pat laimėjo I-ąją vietą. Marija Gutauskaitė tame pačiame konkurse laimėjo II-ąją vietą, o kanklininkių ansamblis iškovojo Grand Prix.

Akordeono klasės mokytojos Loretos Kabanovos mokinys Majus Vilkas 2021 m. vasario 6 d. II-ąjame Respublikiniame jaunųjų atlikėjų konkurse „Karališkasis barokas“ ir vasario 15 d. vykusiame respublikiniame konkurse “Naujieji atradimai” – laimėjo I-asias vietas.

Šilutės meno mokykla, minėdama savo jubiliejinius metus, džiaugiasi ir didžiuojasi talentingais mokiniais ir nuoširdžiai dirbančiais mokytojais.

Šilutės meno mokyklos inf.

Rašyti komentarą