Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Erasmus+: virtualus mokinių ir mokytojų susitikimas Turkijoje

Publikuota: 2021 vasario 17 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

M. Jankaus m-los nuotr.M. Jankaus m-los nuotr.

2018 m. rudenį Šilutės M. Jankaus pagrindinėje mokykloje startavo programos Erasmus+ strateginės partnerystės projektas KA229 „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antros kartos saityno įrankiai“.

Dalyvaudami šiame projekte siekiame sužinoti naujų internetinių įrankių panaudojimo galimybių, kad mokymasis ir mokymas taptų šiuolaikiškesniu, linksmesniu ir patrauklesniu procesu. Ypatingas dėmesys yra skiriamas individualiai pažangai, mokymo ir mokymosi procesui, o ne rezultatui.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Plintant Covid-19 virusui, dėl kurio negalimi jokie vizitai į kitas šalis, neįvyko ir planuota mokinių bei mokytojų kelionė į Turkiją. Todėl, pasitarus projekto nariams, nuspręsta organizuoti susitikimą virtualioje erdvėje.

Virtualūs savaitės trukmės susitikimai Turkijoje įvyko šių metų vasario 08-12 d.. Jiems buvo pasirinkta Zoom platforma. Organizuotas veiklas vykdė 53 dalyviai iš Turkijos, Graikijos, Rumunijos, Lenkijos ir Lietuvos. Mūsų Šilutės Martyno Jankaus mokyklos komandą sudarė 10 mokinių ir 4 mokytojai.

Pirmos dienos susitikimą sveikinimo žodžiais pradėjusi projekto koordinatorė turkų mokytoja Cagla Birgul pristatė ir visos savaitės veiklas. Įžangą sekė mokinių prisistatymai.

Mokymų dalį Turkijoje pradėjome nuo internetinio įrankio Coding. Mokiniams ir mokytojams buvo pateikta informacija, parodyti vaizdo įrašai ir pateikta pavyzdžių, kaip šį įrankį galima panaudoti pamokose. Apie įrankį įgytas žinias dalyviai pasitikrino atlikdami „Kahoot“ testą, o tada jas pritaikė savarankiškoje grupių veikloje.

Vasario 9 d. visas pasaulis mini „Saugesnio interneto“ dieną. Todėl antradienio virtualus susitikimas pradėtas saugaus elgesio internete svarbos akcentavimu bei žinių patikrinimo testu, parengtu „Quizizz” įrankiu. Na, o tikru dienos iššūkiu dalyviams tapo pristatyto įrankio Code.org panaudojimas, kuriant internetinius koduotus žaidimus savo draugams.

Trečiadienį pristatytas dar vienas naujosios kartos saityno įrankis KoduGameLab.com. Dalyviai ir vėl tapo žaidimo kūrėjais: projektavo žaidimo platformą, kliūtis joje, numatė komandas objektams judinti.

Likusios virtualaus susitikimo dienos mums buvo kupinos naujovių taip pat: mes išbandėme du naujus įrankius Actionbound.com ir Plickers.com.

Mokymų savaitė buvo turtinga įspūdžiais, pažintimis, naujais draugais, patobulintomis anglų kalbos ir skaitmeninio raštingumo žiniomis. Turime viltį, kad virtualios pažintys ateityje turės progą peraugti į realius susitikimus.

Mokytojos J. Ranauskienė, R. Tamašauskaitė, R. Barkauskienė, A. Skarbalienė, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinė mokykla

Rašyti komentarą