Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VESK: verslo testavimas yra būtinas

Publikuota: 2021 vasario 15 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šiandien posėdžiavusi Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (toliau – VESK) nusprendė Vyriausybei siūlyti svarstyti klausimą, kad būtų atnaujinti praktiniai egzaminai ir praktiniai vairavimo mokymai.

Taip pat Vyriausybei siūloma apsispręsti, kad laipsniškai būtų panaikinti judėjimo tarp kai kurių miestų ir rajonų savivaldybių ribojimai, siejant tai su testavimo masto didinimu.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Mažėjant sergamumo rodikliams, pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, siūloma pereiti prie judėjimo tarp savivaldybių atlaisvinimo iš dalies.

„Mes siūlome pradėti nuo Alytaus, Šiaulių ir Panevėžio miestų ir jų žiedinių savivaldybių judėjimo ribojimų atlaisvinimo, tai būtų savotiški bandomieji projektai. Tikimės ir pačių savivaldybių atsakomybės, nes priėmus šį sprendimą būtina užtikrinti didesnį testavimo mastą“, – kalbėjo VESK pirmininkė ir vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

VESK posėdyje ministrai aktyviai diskutavo ir dėl grįžtančiųjų į darbą testavimo. Pažymėtina, kad, siekiant užkirsti kelią plisti virusui, testavimas yra būtinas. Be to, laipsniškas karantino režimo atlaisvinimas savivaldybėse bus siejamas su testavimo mastu. Į darbus grįžtantys paslaugų ir prekybos vietų darbuotojai nuo vasario 11 dienos gali registruotis numeriu 1808 ar interneto svetainėje ir nemokamai atlikti COVID-19 ligos nustatymo testą mobiliajame punkte, norėdami įsitikinti, kad neserga minėta liga.

VESK taip pat siūlys Vyriausybei svarstyti, kad būtų atnaujinti praktiniai egzaminai ir praktiniai vairavimo mokymai.

„Turime apie 14 tūkstančių žmonių, kurie laukia galimybės laikyti vairavimo egzaminą, todėl siūlome Vyriausybei atnaujinti egzaminus. Tai daugiausia susiję su galimybėmis dirbti“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė. Šiems pasiūlymams turi pritarti Vyriausybė.

VESK pritarė operacijų vadovo sprendimui sugriežtinti atvykstančiųjų į Lietuvą sausumos transportu kontrolę. Ji bus pradėta vykdyti nuo šio trečiadienio (vasario 17 dienos) 8 valandos ryto. Bus tikrinama, ar vykstantieji iš Lenkijos teritorijos yra užpildę dokumentą, kuriame pateikiama reikalinga informacija, ir neigiamą COVID-19 ligos testo rezultatą patvirtinanti pažyma.

Policijos duomenimis, pareigūnai praėjusią savaitę patikrino 7 243 asmenis, esančius izoliacijoje, pradėtos 54 teisenos. Į kitų savivaldybių teritoriją neįleista daugiau nei 500 transporto priemonių. Taip pat kartu su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru patikrintos 255 įmonės, nustatyta 12 pažeidimų. Ateinančią savaitę planuojama, kad policijos pareigūnai kartu su pasieniečiais skirs daugiau dėmesio pasienio prie Lenkijos ruožų kontrolei. Be to, bus tikrinamos įmonės, o vienas pagrindinių prioritetų bus vakarėlių užkardymas.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, visame pasaulyje jau ketvirtą savaitę stebimi mažėjantys nauji COVID-19 ligos skaičiai, o bendras Europos Sąjungos sergamumo rodiklis per 14 dienų laikotarpį yra 359 atvejai 100 tūkstančių gyventojų. Lietuvoje taip pat stebimos teigiamos tendencijos – žmonės serga mažiau.

Praėjusią savaitę užfiksuoti 22 įvežtiniai atvejai iš 12 šalių, iš jų – 6 atvejai iš Švedijos. Teigiamų atvejų dalis sumažėjo nuo 8,3 iki 7,2 proc. Pirmąja vakcinos nuo COVID-19 ligos doze paskiepyta daugiau nei 3,5 proc. žmonių, skaičiuojant nuo visos populiacijos. Pastarųjų 7 dienų atvejų vidurkis – 480.

vrm.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą