Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės ligoninėje gydoma 20 koronaviruso infekcija sergančių pacientų

Publikuota: 2020 gruodžio 22 Kategorija: Aktualijos, Sveikata, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso svarbiausia – atsakingas elgesys.

Stebint epidemiologinę situaciją rajone, Šilutės ligoninės medikų bendruomenė ragina gyventojus būti atsakingiems ir laikytis visų būtiniausių saugumo priemonių: dėvėti apsaugines veido kaukes, laikytis saugaus atstumo, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, rankų higienos. Šiuo sudėtingu visiems metu svarbiausia – visų susitelkimas ir atsakingas elgesys.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Medikai ragina gyventojus vengti bet kokių kontaktų, šventes sutikti tik pačių artimiausių žmonių rate, o lengvus COVID-19 ligos simptomus jaučiantys pacientams gydymą tęsti namuose su šeimos gydytojo priežiūra.

Artėjančių švenčių ir nedarbo dienomis veiks ir mobilusis patikros punktas – 2020 m. gruodžio 24-26 dienomis, 2021 m. sausio 2 d. nuo 8 val. iki 12 val. dienos.

Visi gydymo įstaigos darbuotojai dirba įtemptomis sąlygomis, nes kasdien turi maksimaliai ne tik patys saugotis koronaviruso infekcijos, bet ir apsaugoti kitus, kad būtų suteikta visa pacientams reikiama pagalba. Todėl saugumo reikalavimų laikymasis padės apsaugoti save ir artimuosius, palengvins medikų darbą.

Gruodžio 22 dienos duomenimis, Šilutės ligoninėje gydoma 20 koronaviruso infekcija sergančių pacientų. COVID-19 skyriuje gydomi vidutinio sunkumo ir sunkios sveikatos būklės pacientai.

COVID-19 skyriuje iš viso įrengtos 25 lovos su deguonies tiekimu, papildomai deguonies įranga įvesta Priėmimo-skubios pagalbos ir Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuose.

Karantino metu, kuris pratęstas iki 2021 m. sausio 31 d., Šilutės ligoninėje teikiama būtinoji, ambulatorinė ir stacionarinė pagalba, išskyrus Fizinės medicinos ir reabilitacijos paslaugas.

Konsultacinėje poliklinikoje paslaugos teikiamos tiek kontaktiniu būdu, tiek nuotoliniu. Nuotoliniu būdu išrašomi vaistai ir medicinos pagalbos priemonės, nedarbingumo pažymėjimai. Pacientų konsultacijos vyksta rečiau, kas 1 valandą, siekiant apsaugoti tiek darbuotojus, tiek pacientus nuo susirgimo koronavirusu. Karantino metu draudžiamas pacientų lankymas.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą