Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vaikams – jų teisių gynėjų dovanos

Publikuota: 2020 gruodžio 22 Kategorija: Gyvenimas, Socialinė apsauga

vaikoteises.lt nuotr.vaikoteises.lt nuotr.

Kiekvienais metais Šilutės rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai iš geros valios pildo kalėdines vaikų svajones. Šie metai – ne išimtis. Specialistai kreipėsi į socialinius partnerius klausdami, kurie vaikai šiemet labiausiai laukia dovanų ir gavo atsakymus su vaikų norais bei laiškais Kalėdų seneliui.

Kalėdiniai sveikinimai, supakuotos dovanos ir skanėstai šiemet buvo įteikti Šilutės vaiko dienos centro mažiesiems bei vaikams, kuriuos pasiūlė socialiniai partneriai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Siautėjanti pandemija ir griežtos karantino sąlygos – ne kliūtis atlikti gerus darbus ir džiuginti vaikus. Darbuotojos ieškojo dovanų vaikams internetinėse parduotuvėse, užsakinėjo, laukė siuntų, jas pakavo, pirko skanumynus ir viską per socialinius darbuotojus perdavė vaikams. Simboliniu gestu norėjome parodyti vaikams, jog šalia jų visuomet yra kažkas, kam jie rūpi, juos prisimena. Apima nuostabus jausmas teikiant džiaugsmą kitiems, ypač mažiesiems“, – sakė Šilutės rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Indra Pranaitienė.

Specialistė džiaugėsi ir nuoširdžiai stebėjosi vieno jaunuolio aistra knygoms. „Ypač nustebino vieno paauglio begalinis noras skaityti. Savo laiške jis rašė: „Knygos yra gėris, o dabar geras laikas jas skaityti. Jų niekada nebus per daug, o jos visada palieka kažką gero tavo viduje, ne vien šventiniu laikotarpiu, bet ir visus metus. Todėl knygos yra vertinga dovana“. Tai išties sujaudino ir dar labiau paskatino išpildyti šio vaiko svajonę“, – pasakojo patarėja ir pridūrė, jog, anot socialinės darbuotojos, šis paauglys kiekvienais metais prašo tik knygų ir pateikia sąrašą, iš kurio tikisi gauti bent kelias.

Patarėja neslėpė, kad šiemet kalėdinių dovanų įteikimas buvo liūdnesnis, nes nebuvo galima susitikti su vaikais, užmegzti ryšio, išvysti jų šypsenų, nesuvaidintų emocijų. „Tradiciškai šventiniu laikotarpiu lankydavomės socialinėse įstaigose, šeimose. Gaila, kad esant dabartinei situacijai dovanų perdavimas vyko be nuotaikingų susitikimų. Norėjosi tiesiogiai parodyti dėmesį vaikams, pabūti kartu. Žinome, kaip vaikai visada to laukia, bet turime laikytis reikalavimų“, – kalbėjo I. Pranaitienė.

Ji pabrėžė, kad kiekvienam vaikui, nepriklausomai nuo jo amžiaus, ypatingai svarbu skirti dėmesio ir laiko, su juo pažaisti, pabendrauti ir išklausyti. „Nuoširdūs ir atviri pokalbiai su vaikais formuoja pasitikėjimo jausmą, savigarbą, šiltus santykius su žmonėmis. Vaikai turi žinoti, kad prireikus gali patikėti suaugusiesiems juos neraminančius dalykus, problemas ir sulaukti palaikymo, patarimo. Jei rodysime vaikams palankumą ir meilę, jie taip pat bus linkę dalintis savo jausmais. Viliuosi, kad karantinas greitai pasibaigs ir mes vėl galėsime organizuoti įprastus susitikimus su vaikais, įtraukti juos į veiklas, kartu kurti ir augti“, – tarė I. Pranaitienė.

vaikoteises.lt inf.

Rašyti komentarą