Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pradedamas pasirengimas 2021 metų šaukimui į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą

Publikuota: 2020 gruodžio 01 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

kam.lt nuotr.kam.lt nuotr.

2021 m. karo prievolininkų sąrašai bus sudaromi sausio 7 dieną, atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą (NPPKT) bus pašaukta per 3800 jaunuolių.

Dar 210 aukštųjų mokyklų studentų privalomąją pradinę karo tarnybą galės atlikti dalyvaudami Jaunesniųjų karininkų vadų mokymuose. Tokį įsakymą lapkričio pabaigoje pasirašė l.e.p. krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Nuolatinė privalomoji karo tarnyba ir toliau išlieka vienu sėkmingiausių kariuomenės stiprinimo projektų – į kariuomenę įliejamas šviežias kraujas, auginamas pilietiškumas bei stiprinamas visuomenės ir kariuomenės ryšys. Šauktiniai sudaro net 73 proc. profesinės karo tarnybos naujokų ir tai geriausias tarnybos patrauklumo įrodymas,“ – sako l.e.p. krašto apsaugos ministras R. Karoblis.

„Nors epidemiologinė situacija šalyje šiais metais yra itin labai sudėtinga, jaunuolių apsisprendimui savo noru pasirinkti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ir taip atlikti konstitucinę pareigą, COVID-19 reikšmingos įtakos nedaro. Jau šešerius metus iš eilės didėjęs karo prievolininkų, norinčių atlikti tarnybą pirmumo tvarka, skaičius šiemet pasiekė beveik 4300, o savo noru pageidaujančių atlikti tarnybą skaičius išliko stabilus – apie 3000. Tikimės, kad ateinančiais metais karo prievolininkų, pageidaujančių atlikti savo noru tarnybą nemažės“, – sako Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos direktorius Arūnas Balčiūnas. Pasak jo, didžiausio šauktinių susidomėjimo šiemet sulaukė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų, Juozo Vitkaus inžinerijos batalionai. Šiuos batalionus jaunuoliai rinkosi iš visų Lietuvos rajonų. Pastebima tendencija, kad jaunimas jau drąsiau renkasi įvairesnes tarnybos vietas ir nebūtinai savo rajonuose.

2021 m. pirmųjų šauktinių tarnybos pradžia planuojama kovo pabaigoje – Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalionuose.

Su 2021 m. šaukimo į NPPKT planu bus galima susipažinti interneto svetainėje www.karys.lt skiltyje /nuolatine-privalomoji-pradine-karo-tarnyba/2021-metu-saukimo-planas/432 .

Sudaryti kitų metų Karo prievolininkų sąrašai bus paskelbti internete https://sauktiniai.karys.lt ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo šaukimo į NPPKT pradžios. Apie konkrečią sąrašo paskelbimo datą Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba praneš atskirai.

Šauktinių tarnyba yra geriausias garantas, kuris padeda užtikrinti spartų Lietuvos kariuomenės pajėgų komplektavimą ir kariuomenės rezervo didinimą, nes tarnybą atlikę NPPKT kariai turi galimybę tapti profesinės karo tarnybos kariais, kariais savanoriais ar papildyti aktyviojo rezervo gretas. Nuo 2015 m. pavasario, kai LR Seimas atnaujino nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ją yra atlikę jau per 16 tūkst. karo prievolininkų. Į NPPKT nuo 2020 m. šaukiami 18-23 m. jaunuoliai, į sąrašus įtraukiami ir aukštųjų mokyklų studentai.

kam.lt inf.

Rašyti komentarą