Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nuo šeštadienio – karantinas

Publikuota: 2020 lapkričio 04 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Sveikata

VE.lt nuotr.VE.lt nuotr.

Nuo šeštadienio nakties Lietuvoje įvedamas karantiną. Taip nusprendė Vyriausybė.

Duris užvers pasilinksminimo vietos, visur su menkomis išimtimis bus privaloma dėvėti kaukes, rekomenduojama atsisakyti asmeninių švenčių.

Kol kas karantinas bus įvestas iki lapkričio 29 dienos vidurnakčio.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Privaloma per karantiną

Viešose vietose būti ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius (sutuoktinį arba asmenį, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, vaikus ar įveikius ir pan.).

Laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių (iki 5 asmenų ar šeimos narių), vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų.

Laidotuvėse gali dalyvauti ne daugiau nei 10 asmenų, išskyrus šeimos narius ir ritualines paslaugas teikiančius asmenis.

Nuo šeštadienio visoje Lietuvoje vyresni nei 6 metų asmenys viešose vietose privalės dėvėti veido kaukes ar respiratorius, kitas dengiančias priemones, kurios priglunda prie veido ir pilnai dengia nosį ir burną.

Išimtis taikoma tik asmenims, kai jie sportuoja lauke, profesionaliems sportininkams, teisėjams per varžybas, neįgaliesiems ar asmenims, kurie teikia paslaugas, kurių neįmanoma suteikti su kauke.

Be kaukių leidžiama būti tik užmiestyje, kai 20 metrų spinduliu nėra kitų žmonių, išskyrus šeimos narius. Beje, šeimos nariais laikomi sutuoktiniai arba asmenys, su kuriais sudaryta registruota partnerystės sutartis bei vaikai, tėvai.

Tarpmiestiniuose ar miesto autobusuose leidžiama užimti tik sėdimas vietas ne mažesniu kaip 1 metro atstumu.

Rekomenduojama

Riboti judėjimą dėl nebūtinų priežasčių – palikti gyvenamąją vietą tik vykstant į darbą, prekybos vietą, dėl sveikatos priežiūros ir kitų paslaugų.

Nerengti asmeninių švenčių privačiose erdvėse arba jas organizuoti dalyvaujant ne daugiau nei 10 asmenų dėvint kaukes.

Riboti artimą kontaktą su kitų šeimų ir (ar) namų ūkių nariais arba susitikti ne daugiau nei dviejų šeimų ir ar namų ūkių nariams dėvint kaukes.

Veikiančioms religinėms bendruomenėms organizuoti religines apeigas nuotoliniu būdu (išskyrus laidotuvių apeigas, kai dalyvaujama ne daugiau nei 10 asmenų, neskaitant šeimos narių ir ritualines paslaugas teikiančių asmenų) arba tokiu būdu, kad būtų išvengta susibūrimų, arba susilaikyti nuo religinių apeigų atlikimo.

Daugiau – https://www.15min.lt/naujiena…

Rašyti komentarą