Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: pristatyta nauja interaktyvaus žaidimo „Grindopolis 2.0“ versija

Publikuota: 2020 spalio 30 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Koronaviruso pandemijai pakoregavus visų planus, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojams be išimties teko ieškoti išradingų sprendimų vykdant projektines veiklas. Viena iš jų – atnaujintos interaktyvaus žaidimo „Grindopolis 2.0“ versijos pristatymas visuomenei.

Žaidimas buvo kuriamas vykdant projektą „Jaunųjų technologų akademija bibliotekoje“ (vadovė Akvilė Tamošiūnė). Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Praėjusiais metais pirmąkart pristatytas unikalus žaidimas sulaukė išties daug susidomėjimo ir pagyrų, kartu ir patarimų, todėl natūraliai gimė idėja jį patobulinti ir apimti visą Mažosios Lietuvos regioną.

Dar metų pradžioje, paskelbus apie projekto finansavimą, kūrybinė Informacijos skyriaus bibliotekininkų komanda ėmėsi darbo: pradėti rinkti įdomūs faktai susiję su Mažosios Lietuvos miestais, istorija, asmenybėmis ir kita, kuriami klausimai su atsakymų variantais. Dailininkas Andrius Sirtautas apipavidalino interaktyvią lentą nauju žaismingu piešiniu. Buvo sukurta naujas dizainas žaidimo programai bei po langeliais sumontuoti vibruojantys elementai (O. Kulda) siekiant suteikti žaidimui dar daugiau dinamikos.

Į žaidimo testavimą-pristatymą buvo pakviestos merginos, kurios prieš žaidimą susiskirstė poromis, taip sudarydamos komandas. Žaidimo metu netrūko gerų emocijų ir teisingų atsakymų. Pasitaikė ir linksmų, kurie padėjo pelnyti lengvų taškų. Pirmoji pasiekė finišą Patricija Bietaitė ir laimėjo pagrindinį prizą. Beje, ji žaidė poroje su bibliotekininku Ovidijumi Normantu, kuris nors ir nežinojo teisingų atsakymų, tačiau savo prizo garbingai atsisakė.

Žaidimas skirtas visiems, bent šiek tiek turintiems žinių apie Mažosios Lietuvos istoriją, asmenybes, papročius, architektūrą ir kita. Tikimės, kad ši nauja smagi paslauga paskatins sužinoti daugiau apie kraštą, kuriame gyvename, bei padės tobulinti naudojimosi šiuolaikinėmis technologijomis įgūdžius.

Norintys išbandyti sėkmę interaktyviame žaidime „Grindopolis“ kviečiami registruotis F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje (I a., Tilžės g. 10) arba telefonu (8 441) 77 137.

Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė Akvilė Tamošiūnė

Rašyti komentarą