Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ramuvos miško „lobiai“ (nuotr.)

Publikuota: 2011 gegužės 10 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Silvos Pocytės nuotr.Silvos Pocytės nuotr.

Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorė Silva Pocytė, savaitgalį lankydama senąsias Klaipėdos krašto kapinaites, Ramuvos miške, netoli Žagatų kaimo kapinaičių, aptiko didžiulę krūvą išmestos buities technikos, plastikinių langų, dėvėtų padangų…

„Šiukšlės miške, kaip ir pakelėse, deja, jau nebestebina. Tačiau šitas vaizdas pribloškė – tai įvairi buities technika: dulkių siurbliai, seno patefono, radijo, garso kolonėlių liekanos, televizoriai, elektriniai vandens virduliai, vaizdo kasetės, plastikinis langas su išdaužtu stiklu, padangos. Kaip mes juokavome, kažkas išsivalė sandėlį, – „Šilutės ETA žinioms“ rašo S. Pocytė. – Gaila, kad neradome jokių šiukšlių autorystės įrodymų“.

Apie istorikės radinį „Šilutės ETA žinios“ pranešė Gardamo seniūnui Tomui Balčyčiui. Pastarasis pažadėjo, kad artimiausiu metu susisieks su S. Pocyte ir paprašys tiksliau nupasakoti, kuriame miško kelyje sukrauti tie „lobiai“, o paskui imsis priemonių jiems iš ten išgabenti.

Silvos Pocytės nuotr.

Rašyti komentarą