Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sinoptikai žada permainingą savaitę

Publikuota: 2020 spalio 19 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Savaitei įpusėjus stiprės vėjas, dažniau užsuks ir lietūs.

Pirmadieniui įdienojus, gal net kiek arčiau vakaro, šalies pietvakariuose ir pietuose truputį palynos. Šaltokas vėjas rinksis vakarų, pietvakarių kryptį, kartais stiprės iki 12–14 m/s. Aukščiausia temperatūra bus fiksuojama apie 15 val. ir svyruos tarp 7–12 laipsnių šilumos, vėliau oras vės.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Antradienio naktis numatoma sausesnė, nepastoviai debesuota ir gana šalta. Šiek tiek aprimus vėjui kai kur nusidrieks rūkas. Temperatūra pažemės iki 0–5 laipsnių šilumos, ore vietomis, o dirvos paviršiuje daug kur tikėtinos šalnos iki 1–4 laipsnių šalčio.

Antradienio rytas išauš beveik giedras ir vėsus. Temperatūra sparčiai kils aukštyn iki 8–12 laipsnių šilumos. Popiečio valandomis iš vakarų artėjantys negausaus lietaus debesys kėsinsis užvaldyti Klaipėdos ir Telšių apskričių padangę. Kitur lietus šią dieną dar mažai tikėtinas.

Trečiadienį palis didesnėje šalies dalyje, dieną vyraus silpnas lietus arba dulksna. Vėjas bus vidutinio stiprumo, o temperatūra bus keliais laipsniais aukštesnė nei antradienį. Tiesa, šiaurės rytuose naktį ir rytą dar bus stebimos šalnos iki 2 laipsnių šalčio.

Ketvirtadienis prognozuojamas ne tik lietingas, bet ir vėjuotas. Dieną daugelyje vietovių pietvakarių vėjo gūsiai pasieks 15–20 m/s. Gera naujiena, kad į Lietuvą plūstelės labai šiltas oras, tad naktį atvės tik iki 6–11 laipsnių, o dieną sulauksime 13–17 laipsnių.

Penktadienį lietaus klius daugeliui, jis įgaus trumpalaikį pobūdį. Pro debesis pasirodys ir saulė. Temperatūra išliks aukšta: naktį – 7-12, dieną – 12-15 laipsnių šilumos. Vėjas nerims.

Savaitgalį lietaus ir vėjo atžvilgiu situacija gerės, tačiau temperatūros kreivė vėl pasuks žemyn.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą