Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Automobilių vagys priėjo liepto galą

Publikuota: 2020 spalio 07 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Per naktį tris automobilius pagrobusiems bendrininkams Šilutės teismas skyrė laisvės atėmimo bausmes.

Tauragės apylinkės teismas (Šilutės rūmai) paskelbė nuosprendį dviem Šilutės rajono gyventojams, kurie, veikdami kartu, tą pačią naktį iš privataus kiemo Klaipėdos rajone vieną po kito pagrobė du automobilius, vėliau pagrobė dar vieną automobilį jau iš daugiabučio namo kiemo Šilutės rajone.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Bylos duomenimis, M. N. ir R. V., iš anksto susitarę ir veikdami bendrai, 2019 m. lapkričio 6 d. naktį, panaudodami spynelėje paliktus automobilio raktelius, pagrobė iš privataus kiemo 2 300 Eur vertės automobilį. Pavažiavę juo apie 200 metrų, įvažiavo į pakelės griovį ir kadangi iš jo išvažiuoti nebepavyko, grįžo į tą patį kiemą ir, radę spynelėje paliktus automobilio raktelius, pagrobė kitą – 700 Eur vertės automobilį, tačiau nuvažiavo netoli, kadangi atsitrenkė į bortelį, dėl to automobiliui nuleido padangą ir kelionės tęsti nebegalėjo, tad ir šį automobilį paliko pakelėje. Vėliau tą pačią naktį vyrai Šilutės rajone, daugiabučio namo kieme, panaudodami automobilio salone paliktus automobilio raktelius, pagrobė svetimą – įmonei priklausantį 4 000 Eur vertės automobilį, kurį pasivažinėję paliko prie kapinių.

Vaikinai teisme savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi. Teismo posėdžio metu jie nurodė, kad nusikaltimo naktį vartojo alkoholinius gėrimus. M. N. pasiūlė R. V. pagrobti automobilį, o šis sutiko.

Skirdamas bausmę, teismas įvertino, kad M. N. ir R. V. padarė apysunkius nusikaltimus, turėdami neišnykusius teistumus už nusikaltimus nuosavybei, turi galiojančių administracinių nuobaudų. Jų atsakomybę lengvina tai, kad prisipažino padarę nusikaltimus ir nuoširdžiai gailisi, jų atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimus padarė būdami recidyvistai ir veikdami bendrininkų grupe.

Teismas, įvertinęs šias aplinkybes, pagrobto turto vertę, tai, kad vyrai neatlygino nukentėjusiajai padarytos turtinės žalos, skyrė jiems galutines bausmes: R. V. – vienerių metų dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, o M. N., šiam pridėjus ir kitu nuosprendžiu paskirtą bausmę, – vienerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Jie bausmę turės atlikti pataisos namuose.

Vaikinai taip pat solidariai turės atlyginti 1760 Eur turtinę žalą, atsiradusią dėl automobilių apgadinimo, nukentėjusiajai.

Šį nuosprendį per 20 dienų nuo jo paskelbimo galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

taurages.teismai.lt inf.

Rašyti komentarą