Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės ligoninėje teikiama emocinė ir psichologinė pagalba ligoninės pacientams, jų artimiesiems ir darbuotojams

Publikuota: 2020 spalio 05 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nuo spalio Šilutės ligoninės bendruomenę papildė nauja specialistė – medicinos psichologė Diana Ereminienė. Ji teikia psichologinę pagalbą ligoninėje gydomiems pacientams, jų artimiesiems. Taip pat psichologiniais klausimais teikia rekomendacijas ir įstaigos darbuotojams.

Medicinos psichologė konsultuoja pacientus, besigydančius Fizinės medicinos ir reabilitacijos, Slaugos ir Palaikomojo gydymo, Vidaus ligų skyriuose, Vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnyboje. Individuali konsultacija teikiama vaikams bei jų tėvams ar globėjams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Individualios konsultacijos metu medicinos psichologė padės išspręsti bendravimo, santykių su aplinkiniais ar asmenines problemas, suteiks psichologinę pagalbą pacientams, jų artimiesiems, išgyvenusiems psichologines traumas.

„Psichologinė pagalba teikiama pastebėjus paciento specifinius elgesio ar emocinius sutrikimus. Pavyzdžiui, pacientas jaučiasi liūdnas, nervingas po traumos ar dėl ligos. Veiksminga priemonė – individualus pokalbis, kurio metu padėsiu pacientams ar jų artimiesiems pasijusti geriau, suprasti jų problemas bei atsakysiu į rūpimus klausimus“, – sakė D. Ereminienė.

Pagalba ir darbuotojams

Medicinos psichologė atkreipia dėmesį ir į ligoninės darbuotojus, kurie kasdien gydydami pacientus susiduria su sudėtingais ar nenumatytais atvejais, todėl neišvengiamai patiria ir emocinę įtampą, pervargsta psichologiškai.

„Darbuotojų emocinė sveikata ir psichologinė būsena dažnai atsiliepia jų darbe. Pavyzdžiui, dingsta motyvacija darbui ir mažėja empatija, dėl to gresia perdegimo darbe sindromas. Tai gali peraugti į sudėtingus santykius tarp gydytojų ir pacientų ar tarp komandos narių“, – problemas pabrėžia medicinos psichologė. Anot jos, gydytojų darbas – kupinas įvairiausių išbandymų, todėl svarbu, kad gydytojai, kitų sričių specialistai nedvejotų ir kreiptųsi dėl profesionalios konsultacijos.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą