Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

LRT.lt: Macikų socialinės globos namuose – fiksavimo diržai ir tramdomieji marškiniai

Publikuota: 2020 rugsėjo 29 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

15min.lt asociatyvi nuotr.15min.lt asociatyvi nuotr.

Žmonės užrakinti, neišleidžiami į lauką, kaip alternatyva – pravertas kambario langas. Kambariuose – stiprus tvaikas. O intensyvaus stebėjimo kambaryje vietoj tualeto pastatytas metalinis indas – čia žmonės priversti tame pačiame kambaryje valgyti, šlapintis ir tuštintis. Tokie ir kiti pažeidimai buvo užfiksuoti trijose socialinės globos įstaigose, praneša portalas LRT.lt.

Šilutės rajone esančiuose Macikų socialinės globos namuose užfiksuotas juosmens, riešų bei čiurnų fiksavimo diržų bei tramdomųjų marškinių neteisėtas taikymas gyventojams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Po to, kai rugpjūčio 24–28 dienomis Seimo kontrolierių įstaigos Žmogaus teisių biuro darbuotojai atliko patikrinimą, čia buvo sudaryta Macikų socialinės globos namų darbo grupė.

Žmogaus teisių biuro darbuotojai patikrinimo metu nustatė fizinio suvaržymo priemonių taikymo pažeidimų: specializuotų fiksavimo priemonių – juosmens, riešų, čiurnų fiksavimo diržų – bei neleistinų fizinio suvaržymo priemonių – tramdomųjų marškinių – neteisėtas taikymas gyventojams, šios priemonės neregistruotos.

Kaip rašoma Macikų socialinės globos namų darbo grupės tyrimo išvadose, tokie fiksavimo diržai buvo naudojami tik išskirtiniais, pavieniais atvejais, siekiant nuraminti ir apsaugoti gyventojus nuo galimos žalos jų sveikatai ar gyvybei ir siekiant apsaugoti kitus asmenis, kai stipraus sujaudinimo metu viena globos namų gyventoja imdavo daužyti ir mėtyti į kitus žmones įvairius daiktus, kai agresyvus elgesys būdavo nukreiptas į kitus asmenis, kai moteris nekontroliuodavo savo elgesio, o visos kitos priemonės neduodavo jokio efekto.

Daugiau – https://www.lrt.lt/naujienos…

3 skaitytojų komentarai
Jovita 2020 rugsėjo 30d., 15:4686.7.86.64

Taip

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Jovita 2020 rugsėjo 30d., 15:4786.7.86.64

Ten visada pažeidimų buvo, skriausdavo neįgalius žmonės pati mačiau savo akimis

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 5

Atsakyti

Nesvarbu 2020 rugsėjo 30d., 17:0990.131.41.181

Visur reiktų patikrinti.o ten kad senai ,ir visada tokie dalykai vyko ir vyksta.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą