Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Minijos krantinių projektas: paveldosaugininkai pasiekė savo

Publikuota: 2011 gegužės 06 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvos Venecija vadinamas Minijos kaimas greičiausiai neliks be naujų krantinių. Tačiau prie jų bus mažiau prieplaukų ir betono nei buvo suplanuota prieš metus.

Naujuose Minijos kaimo krantinių sutvarkymo priešprojektiniuose siūlymuose numatyta sutvirtinti Minijos upės krantus, ties kiekviena sodyba įrengiant vietas plūduriuojantiems tilteliams tvirtinti. Nuo jų ant pylimo viršaus turėtų vesti laipteliai, gali būti, kad mediniai. Laivų prieplaukoms numatytos tik dvi vietos.

Priešprojektiniuose siūlymuose yra daugiau naujovių, kurios buvo įvestos, atsižvelgus į Klaipėdos regiono kultūros paveldo sergėtojų nuomonę ir pasiūlymus.

Visuomeninė patariamoji Klaipėdos kultūros paveldo taryba šiems priešprojektiniams siūlymams jau pritarė (tarybos posėdis įvyko šį ketvirtadienį – red. pastaba). Tad liko sulaukti Kultūros paveldo departamento (toliau – KPD) Klaipėdos regiono padalinio leidimo rengti Minijos kaimo krantinių sutvarkymo techninį projektą.

Šilutės r. savivaldybės administracija tikisi, kad KPD neuždels su leidimu, mat iki gegužės pabaigos pakartotinį rangos konkursą laimėjusiai „Šilutės polderių“ bendrovei turi būti išduotas statybų leidimas.

„Šilutės polderių“ bendrovė buvo laimėjusi ir pirmąjį rangos konkursą. Tąkart savo darbą ji buvo įvertinusi beveik 6,6 mln. litų. Tačiau sumažėjus projekto apimtims, sumažėjo ir Minijos krantinių sutvarkymo sąmata – dabar „Šilutės polderiai“ viską žada padirbti už maždaug 4,5 mln. Lt.

Atlikusius pinigus – apie 2,1 mln. Lt, – anot Šilutės r. savivaldybės administracijos Planavimo ir plėtros skyriaus vedėjos Rasos Bičkauskienės, gavus Klaipėdos regiono tarybos pritarimą, bus galima panaudoti kitiems projektams.

Minijos kaimo krantinių sutvarkymo projektą teko taisyti po pernykščio skandalo, kurį sukėlė patys rangovai, kai kibo į paruošiamuosius darbus – per kelias dienas upės pakrantėse buvo iškirsta per 250 įvairių medžių, – neturėdami su KPD suderinto techninio projekto.

4 skaitytojų komentarai
ev 2011 gegužės 6d., 13:2385.206.87.248
Tokio lygio viešieji projektai turėtų būti viešai eksponuojami ir aptariami. Iki šiol šis projektas dar nebuvo eksponuotas, todėl vertinti galima tik pagal nuveiktus darbus. Apgailestauju, bet nuveikti, kol kas, baisūs darbai . Graži Minijos kaimo nuotrauka taip ir liks archyvinė….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 7

Atsakyti

gerietis 2011 gegužės 6d., 17:2384.32.215.71

nusikalbejai ev

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 9

Atsakyti

Aurelija 2011 gegužės 7d., 11:1688.119.4.142
Kur turėtų būti eksponuojami? Nemanau, kad jie buvo užslaptinti. O juk medžiai augo ant hidrotechninio įrenginio: apsauginio pylimo. Jų šaknys taip pat nemažai prisidėjo prie pylimo irimo. O pagal šiuolaikinių technologijų galimybes galima įsodinti ir užaugusius medžius. O sutaupytus pinigus būtų galima būtų pridėti viadukui į Rusnę statybai

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 4

Atsakyti

ot 2011 gegužės 7d., 19:3878.61.24.50

Ot, visi nori, kad jų interesai ir poreikiai būtų tenkinami vadovaujantis teisės aktais, kad ir kokie jie bebūtų. Taip galima prognozuoti ateitį. Skaitant kai kuriuos komentarus, akivaizdu – norisi kai kam, kad darytume taip, kaip norisi kai kam ir nereikia kreipti dėmesio į teisės aktų reikalavimus. Kur nueisime tokiu keliu…

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą