Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: savaitgalį įsivyrausianti šiluma džiugins ir kitą savaitę

Publikuota: 2020 rugsėjo 18 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Savaitgalis laukia sausas ir gana šiltas, o kitos savaitės pradžioje termometrų stulpeliai džiugins ir iki 23 laipsnių pakilusia vasariška šiluma, 15min sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikas Paulius Starkus.

Šeštadienio naktis, pasak sinoptiko, bus gana vėsi, bet mažai vėjuota, o vietomis formuosis ir rūkas. Paryčiais žemiausia temperatūra šalyje sieks 4–9 laipsnius šilumos, pajūryje bus kiek šilčiau – apie 12–14 laipsnių. Dieną bus nepastoviai debesuota, tačiau netrūks ir saulės.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

P.Starkaus teigimu, antroje šeštadienio pusėje per šalį praslinks šaltasis atmosferos frontas, bet lietaus jis atneš labai nedaug ir tik vietomis. Pūs vidutinio stiprumo vėjas, temperatūra sieks apie 17–21 laipsnį šilumos.

Sekmadienis taip pat išliks sausas – nors ir bus keliais laipsniais vėsiau, saulė vis tiek spės palepinti.

„Sekmadienį lietaus nesulauksime. Naktį pragiedrės dar labiau, todėl sekmadienio naktį sulauksime pirmųjų šalnų. Temperatūra šalyje pažemės nuo 2 iki 7 laipsnių šilumos, pajūryje – iki 10–12 laipsnių.

Tačiau rytiniuose rajonuose dirvos paviršiuje sulauksime šalnų – čia bus nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio“, – 15min sakė sinoptikas. Sekmadienio dieną vyraus maždaug 15–19 laipsnių šiluma.

Pažymima, jog naktį iš sekmadienio į pirmadienį vietomis gali formuotis rūkas, tačiau kitą savaitę pasitiksime be lietaus ir šiltai.

Pasak P.Starkaus, temperatūra pirmadienio naktį sieks apie 6–11 laipsnių šilumos, o dieną ji pakils iki 17–22 laipsnių.

Antradienį bei trečiadienį įsivyraus dar šiltesni orai, lietaus nenumatoma, vėjas vis dar išliks vidutinio stiprumo. Antradienio naktį temperatūra žemiau 12-kos laipsnių šilumos jau nebekris, o dieną džiugins 19–23 laipsnių vasariška šiluma.

15min.lt inf.

Rašyti komentarą