Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Audrius Endzinas – pakankamai padorus būti Seimo nariu

Publikuota: 2020 rugpjūčio 24 Kategorija: Aktualijos, Seimas 2020

A. Endzinas su dukra Rugile.A. Endzinas su dukra Rugile.

Apie kandidatą į Seimo narius Audrių Endziną pasakoja jo vaikystės draugas, vaistininkas Gintaras Verbus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

G. Verbus.

G. Verbus.

- Aš esu kitos partijos narys ir negaliu sakyti, kad Audrius Endzinas yra geresnis už mūsų kandidatą… Užtat aš galiu rinkėjams papasakoti, kaip šis žmogus augo ir formavosi. Aš jį pažįstu jau 58-erius metus…

Sovietmečiu mano tėvai su Endzinais gyveno viename bute, dabartinėje Vilų gatvėje (buvusi Basčio gatvė). Mano tėvai turėjo tame bute vieną kambarį, Endzinai – du. Mūsų bendros vaikystės namą tada vadindavo mokytojų namu, mat ten gyveno daug pedagogų. Aš buvau mokytojų vaikas ir jis buvo mokytojų vaikas. Tai lyg ir uždėdavo savotišką štampą, tarsi formavo visuomenės požiūrį, kad vaikai iš šio namo negali būti labai blogi. Žodžiu, teigiami personos – tokie ir buvome.

Vasaros atostogų metu mus žaisti išleisdavo tarp 4 gatvių: dabartinių Kalinausko, Vilų, Šojaus, Cintjoniškių. Tik vyresni būdami iki internato aikštelės pereidavome skersai Vilų gatvės ir nubėgdavome pamėtyti kamuolio į krepšį… Gyvenome trečiame aukšte, iš ten toli matosi. Tėvai pašaukdavo ir mes tuoj parskuosdavom.

Mūsų kieme būdavo skirtingo amžiaus vaikų, mat mokykloje mokėsi nuo pirmoko iki vienuoliktoko. Skirtingi buvo bebaigiantys mokyklą ir pradinukai. Pamenu, šviesios atminties Izidorius Žilinskas, už mus gerokai vyresnis, kai mes žiemą kambaryje iš kaladėlių pasistatėme namą ir aplink jį važinėjome žaislinėmis mašinėlėmis, ryžtingai pareiškė: „Koks čia dar namas – dangoraižis čia turi stovėti…“ Taip mes iš vaikystės žinojome, kas tas dangoraižis…

Prie evangelikų bažnyčios esančiuose parapijos namuose anuomet buvo vaikų darželis, kartu eidavom į tą darželį, kartu vasaras leisdavome, dviračiais važinėdavome, žaisdavome karą, auginome triušius. Išnešdavome juos su krepšiais į mokyklos stadioną paganyti. Tokie buvo laikai…

Mokykloje buvo fotomėgėjų būrelis, dabartinės aktų salės apačioje buvo patalpos, atskiras įėjimas iš lauko. Aš tuo metu buvau būrelio vadas, mūsų veiklą kuravo matematikos mokytojas Banys. Su smenomis, fedais fotografuodavome, patys juostas ryškindavome, spausdindavome nuotraukas. Audrius irgi buvo to būrelio narys. Vėliau iš mūsų kieme užaugusių vaikų nemažai išėjo ir gydytojais, ir pedagogais, kai kas jau tapę profesoriais.

Nepasakyčiau, kad Audrius jaunystėje labai kažkuo išsiskyrė iš mūsų būrio. Baigėme mokyklą ir mūsų keliai išsiskyrė. Po to vėl susitikome Šilutėje, Rotary klube, kurio nariais esame iki šiol. Aš jį pakviečiau į šį klubą, mat pažinojau kaip patikimą žmogų – ne plevėsa, toks niekada nebuvo. Rimtai žiūrėjo į darbą, vienas pirmųjų mieste tapo verslininku, pradėjo savarankiškai braižyti, tobulinti elektros projektus.

Audrius – gimtojo miesto patriotas, tokiu ir save laikau. Mūsų pažiūros panašios į žmones, visuomenę, miestą, statinius… Mūsų politinės pažiūros – irgi panašios.

Kai aš pradėjau savo dalyvavimą politikoje krikdemų partijoje, Audriaus politikoje dar nebuvo. Po metų, gal dvejų jis ėmė reikštis su Arūnu Plikšniu tuometėje Centro sąjungoje. Žmogus – labai raštingas, skaito knygas, gerai įsimena istorinius faktus. Gal todėl, kad tėvas buvo istorikas. Beje, mano tėvas taip pat istorikas buvo.

Prieš tapdamas Seimo nariu (juo buvo dvi kadencijas) jau buvo dalyvavęs prezidento rinkimuose, talkindamas Valdo Adamkaus rinkimų štabui.

Man sunkiau vertinti, koks jis buvo Seimo narys. Galiu tik patvirtinti, kad jis buvo padorus, suprantantis, išlaikytas. Dar pasakyčiau bendrai apie Seimo narius, jog ne kiekvienas yra labai geras, kuris labai garsiai šaukia ar stengiasi būti visur matomas. Kai Audrius grįždavo iš Vilniaus, susitikdavom, klausimų jam užduodavau, kaip viskas ten vyksta. Iš pokalbių ir paaiškėdavo, jog viduje viskas kitaip. Tai, ką matome per televiziją ar laikraščiai rašo – viena, visai kas kita, kai vyksta komitetų, komisijų posėdžiai. Pasirodo, ten dažnas ekranų žvaigždė sėdi kaip vandens į burną prisisėmęs…

Nesakysiu, už ką balsuosiu per rinkimus, bet ir Tėvynės sąjungos nariu būdamas galiu pasakyti: Audrius Endzinas yra pakankamai padorus žmogus tapti Seimo nariu.

.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš specialiosios Audriaus Endzino politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 200824

2 skaitytojų komentarai
Pada 2020 rugpjūčio 27d., 05:1178.60.193.20

Duok dieve,kad tik seimo nariu, o ne Šilutės meru.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 2

Atsakyti

SK Leitė 2020 rugpjūčio 27d., 07:225.20.115.133

Vilų g. – Baškio gatvė

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą