Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Krūtų echoskopija – jau ir Šilutės ligoninėje

Publikuota: 2020 birželio 23 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutiškės moterims jau nebereikės vykti į Klaipėdą ir laukti eilėse, norint atlikti krūtų echoskopiją. Nuo liepos mėnesio Šilutės ligoninėje konsultuos, echoskopuos chirurgas-onkologas Anatolijus Dementjevas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iki šiol Šilutės ligoninėje krūtų echoskopija atliekama nebuvo, tačiau, anot Šilutės ligoninės vadovybės, stebimas šios procedūros poreikis. Šilutės ligoninės Konsultacinės poliklinikos vedėjas Edgaras Padimanskas ragina Šilutės rajono gyventojas pasinaudoti šia galimybe ir pasitikrinti neišvykstant iš miesto.

„Tai nauja paslauga, kuria pacientės galės pasinaudoti nuo liepos mėnesio. Gera žinia ta, kad moterims nebereikia vykti į kitą miestą ar laukti eilėse. Tai galimybė pacientėms krūtų echoskopiją atlikti daug greičiau. Taip pat pasitarti su gydytoju, kuris tikrai atsakys į visus klausimus”, – sakė E. Padimanskas.

Medikai primena, kad krūties vėžys – viena iš dažniausių moterų onkologinių ligų, kurią tik laiku diagnozavus galima nesunkiai išgydyti. Pradžioje liga nesukelia jokių pojūčių, todėl moterys ir raginamos būti atsakingomis už savo sveikatą ir tikrintis ne tik kilus įtarimams, bet ir profilaktiškai.

Nuo liepos Šilutės ligoninėje chirurgas-onkologas Anatolijus Dementjevas pacientus konsultuos kiekvieną ketvirtadienį nuo 14 iki 17 valandos. Pacientai jau gali registruotis liepos 2 ir 9 dienomis vyksiančioms konsultacijos išankstinės registracijos telefonu 8441 610 40.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą