Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Atidaroma siena su Lenkija

Publikuota: 2020 birželio 11 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvos ir Lenkijos vyriausybės priėmė sprendimą atsisakyti laikinos vidaus sienos kontrolės, vykdant keliaujančių asmenų patikrinimus pasienio kontrolės punktuose prie bendros sienos.

Abi šalys yra suinteresuotos užtikrinti sklandų abiejų šalių ir Baltijos piliečių judėjimą per Lietuvos–Lenkijos sieną, tad jau šios savaitės antroje pusėje bus nuimti suvaržymai ir judėjimas per sieną pasidarys paprastesnis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tiesa, Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių sprendimai dėl dvišalės sienos atvėrimo taikymo skiriasi laiko atžvilgiu (birželio 12 d. ir birželio 13 d.), tačiau pasienio tarnybos bei atsakingos institucijos derina veiksmus siekiant užtikrinti sklandžias sienos kirtimo procedūras nuo birželio 12 d., kuomet įsigalioja Lietuvos sprendimas atverti sieną su Lenkija.

Nuo rytojaus bus atsisakoma laikinos vidaus sienos kontrolės, vykdant į Lietuvą atvykstančių ir iš jos išvykstančių asmenų patikrinimus pasienio kontrolės punktuose su Lenkija, t. y. Kalvarijos, Lazdijų, Šeštokų pasienio kontrolės punktuose, o valstybės siena automobilių keliais galės būti kertama ne tik per Kalvarija–Budziskas, Lazdijai–Aradninkai sienos kirtimo punktus, kaip yra šiuo metu, bet per visus valstybės sienos su Lenkija perėjimo punktus.

Valstybės siena geležinkelio keliu taip pat galės būti kertama per visus valstybės sienos su Lenkija perėjimo punktus. Pagal šiuo metu galiojančias nuostatas, valstybės siena geležinkelio keliu gali būti kertama tik per Šeštokai–Trakiškės sienos kirtimo punktą.

lrv.lt inf.

Rašyti komentarą