Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Deklaravimas: Mokesčių inspekcija dirbs ir šeštadienį

Publikuota: 2011 balandžio 27 Kategorija: Aktualijos

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Klaipėdos AVMI) informuoja, kad gyventojų patogumui Klaipėdos skyrius, taip pat Palangos, Gargždų, Kretingos, Skuodo ir Šilutės poskyriai dirbs ir šį šeštadienį, balandžio 30 d. Klaipėdos apskrities gyventojai, kuriems bus reikalinga pagalba deklaruojant pajamas ir turtą, mokesčių inspekcijoje šeštadienį bus laukiami nuo 8 iki 15. 45 val.

Likus mažiau nei savaitei iki pajamų ir turto deklaravimo termino pabaigos, metines 2010 m. turto deklaracijas jau pateikė daugiau kaip 3,8 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų, gyventojų pajamų deklaracijas – apie 73,6 tūkst. gyventojų, prašymus pervesti iki 2 proc. sumokėto pajamų mokesčio paramai – per 25 tūkst. apskrities gyventojų. Klaipėdos apskrities mokesčių mokėtojams, balandžio 26 d. duomenims, sugrąžinta 11,3 mln. litų permokų.

„Atsižvelgiant į mokesčių mokėtojų pageidavimus, Klaipėdos skyriaus Gyventojų aptarnavimo centras visą deklaravimo laikotarpį dirba ilgiau – nuo 7.45 val. iki 18 val. (penktadieniais – iki 17.45) ir be pietų pertraukos, taip bus dirbama ir šią savaitę bei paskutinę deklaravimo dieną – gegužės 2-ąją“, – priminė Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė, pažymėjusi, jog VMI specialistai visuomet yra pasirengę atsakyti į klausimus ir padėti deklaruoti.

„Balandžio 30 d., paskutinį šeštadienį prieš deklaravimo pabaigą, gyventojams konsultacijos pajamų ir turto deklaravimo klausimais nuo 8 iki 15.45 val. (be pietų pertraukos) bus teikiamos Klaipėdos skyriaus Gyventojų aptarnavimo centre, Palangos, Gargždų, Kretingos, Skuodo ir Šilutės teritoriniuose padaliniuose“, – sakė E. Cibienė, atkreipusi dėmesį, jog gyventojams, neturintiems prievolės deklaruoti ar neketinantiems pasinaudoti mokesčių lengvatomis, vien dėl privalomojo sveikatos draudimo įmokų teikti Metinės pajamų deklaracijos nereikia.

Klaipėdos AVMI primena, kad iki gegužės 2 d. pajamas bei turtą privalo deklaruoti valstybės tarnautojai, politikai, Europos Parlamento nariai, kiti asmenys, išvardyti Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatymo 2 straipsnyje ir jų šeimos nariai. Taip pat nuo šių metų turtą deklaruoti privalo akcinių bendrovių, kurių akcininkė yra valstybė ar savivaldybė, vadovai ir jų šeimos nariai; valstybės ir savivaldybės įmonių vadovai ir jų šeimos nariai; viešųjų įstaigų, kurių steigėja ar dalininkė yra valstybė ar savivaldybė, vadovai ir jų šeimos nariai bei asociacijų, kurių steigėja yra valstybė ar savivaldybė, vadovai ir jų šeimos nariai. Kaip ir praėjusiais metais, apie savo neregistruotą turtą, viršijantį 5 tūkst. litų, Mokesčių inspekcijai turi pranešti ir 18 metų sulaukę šalies gyventojai bei teisę nuolat gyventi Lietuvoje įgiję užsieniečiai.

Pateikti ar patikslinti prašymus skirti iki 2 proc. paramą nuo 2010 m. sumokėto pajamų mokesčio bei sumokėti mokėtiną gyventojų pajamų mokestį taip pat reikia iki gegužės 2 d. Klaipėdos AVMI rekomenduoja visas deklaracijas teikti paprastesniu – elektroniniu – būdu, naudojantis VMI elektroninio deklaravimo sistema (toliau – EDS) adresu: http://deklaravimas.vmi.lt

Klaipėdos AVMI primena, jog pateikę deklaraciją gyventojai taip pat gali susigrąžinti dalį patirtų išlaidų, pvz., už gyvybės draudimo, pensijų įmokas, už pirmas studijas ir (ar) pirmą profesinį mokymą, palūkanas už vieną iki 2008-12-31 paimtą būsto kreditą ir kt. Be to, gyventojai gali teikti deklaracijas bei susigrąžinti dalį mokesčio, jei praėjusiais metais pasinaudojo per mažu ar visai nesinaudojo neapmokestinamuoju pajamų dydžiu. Tie gyventojai, kurie pasinaudojo per dideliu nepamokestinamuoju dydžiu, turėtų pateikti deklaraciją bei sumokėti mokestį.

Visą informaciją apie deklaravimą galima rasti VMI prie FM interneto svetainėje www.vmi.lt. Konsultacijas teikia ir Mokesčių informacijos centras trumpuoju telefonu 1882. Trumpas konsultacijas VMI specialistai teikia socialiniame tinklapyje „Facebook“ esančiame EDS profilyje: http://www.facebook.com/e.deklaravimas

Klaipėdos AVMI inf.

Rašyti komentarą