Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilumos dar teks palaukti

Publikuota: 2020 gegužės 18 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Lietuvos orus lems žemo slėgio sūkurio pietvakarinė dalis. Po drėgnos nakties, dieną įsivyraus trumpalaikiai lietūs. Rytinėje šalies pusėje lis dažniausiai, vietomis, didesnė tikimybė Vilniaus ir Utenos apskrityse, nugriaudės perkūnija.

Mažiausia lietaus tikimybė ties vakariniais rajonais, čia palepins saulės spinduliai, praplauks tik keli balti debesys.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Nepaisant to, kad bus visai saulėta, temperatūra nešoktelės aukštai: Klaipėdoje bus apie 11, Telšiuose – apie 13, Tauragėje ir Raseiniuose bus apie 14 laipsnių. Panaši šiluma prognozuojama ir Kaune bei Alytuje, o Vilniuje bei Utenoje, kur debesuotumas bus šiek tiek didesnis, temperatūra sieks 11-13 laipsnių. Šiaurės vakarų vėjas vis dar bus stiprokas, vietomis gūsiai sieks 15-20 m/s.

Antradienio naktį, pradedant vakariniais rajonais, ims tankėti debesys, atkeliaus didesnė lietaus zona. Iki ryto gausiausiai prilis pietvakarinėje šalies pusėje, o ties Biržais ir Rokiškiu nebent tik pradės lašnoti. Žemiausia temperatūra naktį sieks 3-8 laipsnius šilumos. Dieną pagrindinis debesų masyvas susitelks daugiausia rytinėje šalies pusėje, bus apniukę ir lietinga, temperatūra kils iki 12-13 laipsnių, o aplink Uteną bus tik apie 8-9 laipsnius šilumos. Geresnė situacija bus ties Žemaitija ir pajūriu, čia lietus baigsis anksčiausiai, todėl po pietų galima tikėtis ir saulės spindulių. Tačiau temperatūra bus neaukšta – tarp 10 ir 12 laipsnių. Stipriausi šiaurės vakarų vėjai prognozuojami Dzūkijoje ir Suvalkijoje, gūsiai sieks 15-18 m/s.

Trečiadienio naktį visoje šalyje debesys prasisklaidys, palis trumpai nebent vietomis. Vėjas bus jau ramesnis. O temperatūra sparčiai kris iki 1-6 laipsnių šilumos, vėl teks pasaugoti augalus, nes kai kur numatomos šalnos iki 0-3 laipsnių šalčio. Dieną daugelyje rajonų nušniokš trumpas lietus. Šiaurės vakarų gūsiai kai kur įsibėgės iki 15-17 m/s. Šiluma bus labai panaši, beveik visur vyraus 11-13 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį vis dar pūs stiprokas vėjas, tačiau pavojingų gūsių jau nenumatoma. Atvės iki 2-7 laipsnių šilumos. Dieną gausiausiai palis rytiniuose rajonuose, kitur šalyje vyraus trumpi lietūs. Nemalonu bus dėl sustiprėjusio šiaurės vakarų vėjo, daug kur numatomi 15-18 m/s gūsiai. Vėsiausia bus ties šiaurės rytiniai rajonais, kai kur tik apie 9 laipsnius, kitur temperatūra vėl kils iki 11-13, kai kur galima tikėtis 14 laipsnių.

Situacija mažai keisis ir penktadienį. Naktį lietaus tikimybė menks, bet atsiras šalnų pavojus. O dieną vėl daug kur praslinks trumpi lietūs. Šiluma išliks labai panaši. Vėjas bus gerokai ramesnis nei ketvirtadienį.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą