Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajone atšaukiama ekstremali situacija

Publikuota: 2011 balandžio 22 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės r. savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija (toliau – ESK) šį penktadienį nusprendė, kad atėjo laikas atšaukti prieš 66 dienas potvynio apsemtoje teritorijoje paskelbtą ekstremalią situaciją.

Ši ypatinga padėtis Šilutės rajone buvo paskelbta vasario viduryje, kai vandens gylis ant apsemto kelio iš Šilutės į Rusnę pasiekė 1,1 metro. Iš krantų išsiliejusi Nemuno upė tomis dienomis buvo apsėmusi daugiau kaip 26 tūkst. hektarų rajono teritoriją su beveik 76 km kelių ir 30 sodybų su 81 gyventoju.

Nors šį penktadienį potvynio vanduo dar laikė įkalinęs 7 sodybas su 14 gyventojų Rupkalvių, Žalgirių ir Šyšos kaimuose (Šilutės sen.) – buvo apsemta per 20 tūkst. ha teritorija, į kurią patenka beveik 46 km kelių, – ESK nusprendė, kad potvynio zonos gyventojams niekas nebegresia. Todėl buvo priimtas sprendimas kreiptis į Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorę su pasiūlymu atšaukti potvynio apsemtoje teritorijoje ekstremalią situaciją nuo šio penktadienio.

Po to bus renkami duomenys apie Nemuno potvynio pamario kraštui ir jo gyventojams pridarytus nuostolius. Jie bus perduoti Finansų ministerijai.

Praeitų metų pavasarį Nemuno potvynio nuostoliai Šilutės rajone siekė 3 545 400 litų. Tačiau iš LR Vyriausybės rezervo buvo sulaukta tik 12 tūkst. litų, kurie buvo paskirstyti 8 Žalgirių kaimo šeimoms, labiausiai nukentėjusiems nuo pernykštės vandens stichijos.

Rašyti komentarą