Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dėl karantino pajamų netekę atlikėjai sulaukė paramos (papildyta programa)

Publikuota: 2020 balandžio 23 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

SBA nuotr.SBA nuotr.

Jau daugiau nei mėnesį dėl koronaviruso pandemijos įvedus karantiną atlikėjai, muzikantai, aktoriai bei kitų kultūros sričių atstovai neteko galimybės rengti pasirodymus ir gauti pajamų. Ypač sudėtinga padėtis menininkų, kurie gyvena mažesniuose miestuose. SBA grupės įmonės regionuose (Šilutėje, Visagine ir Raseiniuose) ištiesė pagalbos ranką menininkams ir parėmė jų pasirodymų miestų daugiabučių kiemuose iniciatyvą „Viskas bus gerai“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Šis metas nelengvas mums visiems. Ypač sudėtinga jauniems muzikantams, dar studijuojantiems, tad siekiame jiems padėti, o kartu su muzika įkvėpti optimizmo aplinkiniams ir bendruomenei, kurios neatsiejama dalis esame“, – apie paramą iniciatyvai pasakoja SBA bendrovės „Šilutės baldai“ vadovas Eimuntas Jankauskas.

Šilutės kiemuose pasirodymus rengianti šilutiškių grupė „Slug Bug“ dėl karantino neteko galimybės groti renginiuose, tobulinti savo įgūdžius, tad pasirodymai kiemuose – nauja galimybė.

„Du grupės nariai – Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos studentai, tačiau karantinas parginė juos į Šilutę. Kad neprarastų meistriškumo, grupei reikalingos nuolatinės repeticijos ir pasirodymai. Prieš karantiną grodami renginiuose ir klubuose užsidirbdavome pragyvenimui, tačiau dabar viskas sustojo. Groti karantino besilaikantiems gyventojams – puiki proga ne tik patobulinti įgūdžius, bet ir gauti gerų emocijų“, – sako grupės vadybininkas ir muzikos mokytojas Vygantas Stoškus.

Raseinių kiemuose grojantis saksofonininkas Tadas Šimaitis taip pat studentas.

„Netekęs galimybės groti renginiuose grįžau iš Kauno pas tėvus ir dabar jie mane išlaiko. Šiuo sudėtingu metu parama atlikėjams ypač reikalinga, tad esu dėkingas vietos verslui, kuris remia iniciatyvą rengti pasirodymus miesto kiemuose karantino besilaikantiems gyventojams“, – sako T.Šimaitis.

Atlikėjų iniciatyvą remia SBA bendrovės „Šilutės baldai“ Šilutėje, „Šatrija“ Raseiniuose ir „Visagino linija“ Visagine. Pasirodymai vyksta griežtai laikantis karantino taisyklių.

„Tai ne tik parama miesto kultūros atstovams, bet ir gyventojams, kurie dėl karantino turi laiką leisti namuose. Esame maloniai nustebinti, kiek daug žmonių atsidaro langus, stebi koncertus balkonuose ir negaili atlikėjams aplodismentų. Džiugu, kad visi klausytojai yra sąmoningi ir nesibūriuoja kiemuose, laikosi socialinio atstumo ir dėvi kaukes“, – apie gyventojų reakcijas pasakoja „Visagino linijos“ vadovė Asta Dijokienė.

Dar daugiau palaikymo muzikantai sulaukia socialiniuose tinkluose, o miesto gyventojai kviečia juos atvykti į savo kiemus.

Tai ne pirma SBA grupės įmonių parama karantino metu. Šalies ligoninės gaus nupirktus 5 plaučių ventiliavimo aparatus bei 10 dezinfekcijos ir valymo mašinų. SBA grupė ir jos įmonės medikams visoje Lietuvoje jau dovanojo 15 000 daugkartinių kaukių, o „Utenos trikotažo“ darbuotojai, savanoriškai dirbo savaitgaliais, kad kaukės būtų pasiūtos kuo greičiau.

Prieš pat Velykas SBA įmonių savanoriai aplankė daugiau nei 1000 senolių įvairiuose Lietuvos miestuose ir kiekvienam įteikė už darbuotojų bei įmonės aukas specialiai suformuotą paketą, su visaverčiais sveikais maisto produktais ir papildais imuninei sistemai stiprinti. Praėjusią savaitę SBA grupė į visų 60 Lietuvos savivaldybių socialinės paramos skyrius taip pat išsiuntė 5000 apsauginių FFP2 respiratorių, skirtų senolius ir kitus pažeidžiamus asmenis lankantiems socialiniams darbuotojams.

Bendra SBA ir jos žmonių karantino laikotarpiu suteiktos paramos vertė viršijo 150 000 eurų.

Muzikantų pasirodymai Šilutėje vyks iki savaitės pabaigos.

Ketvirtadienis, balandžio 23 d.

18 val. – Dariaus ir Gireno g. 2-4-6 kieme.
18.50 val. – Liepų g. 19-24 kieme.
19,40 val. – V. Kudirkos 20C, V. Kudirkos 20B, Jaunimo al. 2 ir 4 kieme.

Penktadienis, balandžio 24 d.

16 val. planuojamas pasirodymas Rusnėje, prie K. Donelaičio g. 7 namo.
17,10 val. – Šilutėje, Liepų g. 13-13 A.
18,10 val. – prie Jaunimo al. 3 namo.

 SBA ir www.silutesetazinios.lt inf.

Rašyti komentarą