Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sinoptikai žada orų permainas

Publikuota: 2020 kovo 16 Kategorija: Aktualijos, Orai

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

Pirmadienį prie Lietuvos artės šaltasis atmosferos frontas. Pradedant šiaurės vakariniais, rajonais didės debesuotumas. Popietę iš debesų pabirs lietus, tarpais jį paįvairins šlapdriba. Anksčiausiai kritulių sulauks Žemaitijos gyventojai, ten kritulių kiekis bus didžiausias, o šilumos mažiausiai: vos 3–5 laipsniai. Pietiniuose ir rytiniuose rajonuose pirmoji dienos pusė numatoma saulėta, oras spės sušilti iki 6–8 laipsnių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Popietę ir čia niaukstysis, o vakarop iškris kritulių. Pūs 9–14 m/s pietvakarių vėjas, vietomis jis stiprės iki 15–17 m/s. Vilniuje ir Kaune negausių kritulių sulauksime vakare, aukščiausia temperatūra – 5–7 laipsniai.

Vėliausiai į šalies rytus atslinkę kritulių debesys vėliausiai ir pasitrauks, pirmoje antradienio nakties pusėje lengvai pasnyguriuos ar palynos pietrytiniuose rajonuose. Drėgni takai ir keliai paryčiui temperatūrai krentant iki nulio laipsnių ir žemiau taps slidžiais. Šiauriniuose rajonuose pragiedrulių bus daugiausiai, naktis ten šalčiausia – iki 1–3 laipsnių šalčio. Vėjas rims, pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų. Dieną tarp debesų vis dažniau švysčios saulė, kritulių tikimybė bus maža, oras sušils nuo 6 laipsnių Utenos apskrityje iki 8–10 laipsnių Marijampolės ir Tauragės apskrityse. Vėjas pūs iš pietvakarių ir vėl stiprės.

Nedaug debesų Lietuvos padangę dengs ir trečiadienio naktį, tačiau su pietvakarių, vakarų vėju atkeliaus šiluma, žemiausia temperatūra – 1–6 laipsniai šilumos. Dieną apie Telšius, Mažeikius, Klaipėdą anksčiausiai kaupsis debesys, tad ten sušils tik iki 7–8 laipsnių, o vakarop ir palynos. Kitur lietaus dar nenumatoma, didžiausia (net 11–13 laipsnių) šiluma mėgausis Pietų Lietuvos gyventojai. Pūs smarkokas, tačiau šiltas, švelnus pietvakarių vėjas, kai kur jo gūsiai viršys 15 m/s (50 km/val.)

Ketvirtadienio naktis bus apniukus lietinga ir šilta. Žemiausia temperatūra – 3–8 laipsniai šilumos. Dieną debesys plyšinės, nuotaiką kels saulės spinduliai. Palis tik vietomis ir neilgai, tačiau oras šils vangiai, temperatūra, lyginant su naktimi, pakils vos dviem–trim laipsniais ir įdienojus termometrai rodys 6–10 laipsnių šilumą. Vėjas pūs iš vakarų, tarpais sustiprėdamas iki 15–18 m/s.

Artėjant savaitgaliui Lietuvos orams vis daugiau įtakos turės anticiklonas, plintantis nuo Skandinavijos. Penktadienį giedrės, kritulių nebus. Ramią naktį nestipriai pašals, tik pajūryje ir vietomis pietiniuose rajonuose termometrai rodys 0–2 laipsnius šilumos. Diena vėsiausia numatoma šiauriniuose rajonuose, ten oras sušils tik iki 3–4 laipsnių. Šilčiau bus šalies pietuose, 5–7 laipsniai. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės, šiaurės rytų vėjas.

Savaitgalio naktimis pašals iki 3–8 laipsnių, o dienomis termometrų stulpeliai pakils vos vieną-kitą padalą virš nulio. Vyraus sausi orai, tik šeštadienio dieną vietomis truputį pasnigs.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą