Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Medicinos studentės dėkingos Šilutės ligoninės medikams

Publikuota: 2020 kovo 02 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

Jau ne pirmą kartą į VšĮ Šilutės ligoninę pasisemti praktinių žinių atvyksta būsimieji gydytojai. Šiuo metu įvairiuose ligoninėse skyriuose klinikinę medicinos praktiką atlieka trys šeštojo kurso studentės.

Tai Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studentės Rasa Toleikytė, Gabrielė Kapūstienė ir Karolina Skirgailaitė – iš Vilniaus universiteto. Medicinos studentės dėkingos Šilutės ligoninės medikams už patarimus ir dėmesį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Studentė Rasa Šilutės ligoninės medikams jau pažįstama. Dar 2016-ųjų vasarą kartu su dar 5 būsimais gydytojais ji atliko savanorišką praktiką taip pat įvairiuose ligoninės skyriuose. Jai nėra svetimas ir Pamario kraštas, mat Šilutėje dažnai atostogaudavo pas močiutę… O štai Gabrielė ir Karolina Šilutėje svečiuojasi pirmą kartą.

Anot jų, Šilutė gražus ir didesnis miestelis nei galvojo iki šiol. Jas maloniai nustebino ir vietiniai žmonės. „Man labai patinka Šilutė. Architektūra ir pastatai labai skiriasi nuo ten, kur užaugau. Jonava – industrinis miestas, o čia – kultūrinis. Gražus miestelis, norėjosi labiau jį pažinti, nes tai mamos kraštas. Draugiški ir vietiniai žmonės“, – įspūdžiais apie Šilutę dalijosi Karolina.

Iki šiol abi studentės praktikavosi Kauno klinikose, todėl joms buvo svarbu sužinoti, kaip dirba gydytojai rajonuose. Anot jų, didmiesčių ligoninėse praktikuojasi po keliolika ar daugiau studentų, todėl gydytojai ne visada gali skirti kiekvienam pakankamai dėmesio. Tačiau ne tik dėl šios priežasties būsimosios gydytojos atvyko į Šilutę. Joms taip pat svarbu sužinoti, kaip dirbama antro lygio ligoninėse, kokie pacientai ir kt. „Jos moka bendrauti su pacientais, gražu tai stebėti ir iš jų mokytis. Man viską gražiai paaiškina ir dar pamoko. Tai labai patiko“, – apie praktiką Vaikų ligų skyriuje trumpai pristatė Gabrielė, kuri šiuo metu jau praktikuojasi Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje, vėliau – Vidaus ligų skyriuje.

Karolina šiuo metu mokosi iš Chirurgijos-traumatologijos skyriaus gydytojų. Taip pat susipažįsta ir su darbu Konsultacinėje poliklinikoje, kuris Karolinai labai patinka. „Man patinka žmonės, su jais bendrauti, juos priimu tokius, kokie jie yra. Be to, planuoju tapti šeimos gydytoja, todėl teks bendrauti su žmonėmis“, – ateities planus atskleidė studentė.

Anot Gabrielės, studentams sunkiausia dalis yra surinkti paciento anamnezę. „Universitete nėra tiek daug to ryšio su pacientu, kiek norėtųsi. Juk mūsų universitete daug, vaikštome būriais… Kai kalbiesi su paciente, dažniausiai jai būni penktas, todėl dažnai tikrai ji nebenori vėl to paties pasakoti apie save“, – sakė Gabrielė. Praktika Šilutės ligoninėje studentėms patinka. Joms svarbu ne tik gilinti teorines žinias, bet ir lavinti praktinius įgūdžius. Pavyzdžiui, daugiau bendrauti su žmonėmis. To studentės taip pat mokosi ir Šilutės ligoninėje.

Dar abi studentės pasidžiaugė ligoninės kolektyvu, jų nuoširdumu ir požiūriu į studentus. „Nuoširdžiai dėkoju visam kolektyvui. Labai gražiai priėmė. Esu be galo dėkinga“, – sakė Gabrielė. Gydytojams gražius žodžius tarė ir Karolina. Ji pasidžiaugė, kad Šilutės ligoninės medikai mielai atsako į visus klausimus ir dalijasi patarimais.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą