Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Laukia permainingas savaitgalis

Publikuota: 2020 vasario 28 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Virš Atlanto vandenyno kasdien užgimsta nauji ciklonai, kurie su vakarų oro srautais atnešami į Europą. Šie žemo slėgio sūkuriai po visą žemyną išsibarsto lyg įvairaus didžio karoliukai su skirtingomis savybėmis.

Pavyzdžiui, Lietuvos orus šiandien formuos ciklonas, kurio centras suksis ties Europine Rusijos dalimi. Šis ciklonas jau prarandą aktyvumą, tad stipraus vėjo nesukelia, tačiau vis dar gamina nemažą kiekį mišrių kritulių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tankesni debesys drieksis virš šiaurinių šalies regionų, kurie išsidėstę arčiau minėto ciklono centro, čia ir kritulių kiekiai numatomi didesni – sniegas maišysis su šlapdriba. Pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose iškris negausi šlapdriba, tarpais pasirodys saulė. Apysmarkis vėjas pūs iš vakarų, popietę iš pietvakarių. Temperatūra spės pakilti iki 1-5 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį kritulių juosta persislinks į Pietų Lietuvą ir bandys užkloti ploną sniego sluoksnį. Šiaurinėje šalies pusėje kritulių tikimybė menks, o debesys praplyš, leisdami mėgautis žvaigždėtu dangumi. Vakarų, pietvakarių vėjas rims iki vidutinių reikšmių, 5-10 m/sek. Kai kuriose vietovėse formuosis plikledis, nes temperatūra pažemės iki 1-6 laipsnių šalčio, tik pajūryje ji bus artima nuliui. Dieną vėjas suksis iš pietų, pietryčių, bus nestiprus. Per šalį slenkanti debesų juosta atneš nedidelių kritulių, šlapdribos ir lietaus pavidalu. Marijampolės, Alytaus apskrityse vakare gali pasklisti migla. Termometrai įdienojus rodys 1–6 laipsnius šilumos.

Sekmadienį užsuks naujo ciklono debesys su intensyvesnių kritulių porcija. Naktį vyraus šlapdriba ir lietus, dieną daugiausia lis. Vėjas vėl kryps iš pietvakarių, ims stiprėti, dieną pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje gūsiai sieks 15-16 m/s. Temperatūra naktį svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos, dieną oras įšils iki 3–8 laipsnių šilumos.

Pirmadienį kritulių neišvengsime, bet jų kiekis prognozuojamas žymiai mažesnis nei sekmadienį. Iš debesų pagrinde kris lietaus lašai ir tik kai kur dar įsimaišys kelios snaigės. Temperatūra nenutols nuo 0 laipsnių, dėl to vietomis teks saugotis plikledžio, dieną sulauksime 4-9 laipsnių šilumos.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą