Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prasideda „Žalioji olimpiada 2020“

Publikuota: 2020 vasario 11 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Ateitis – moksleivių rankose, skelbia organizatoriai.

„Žalioji olimpiada“ – tai pirmosios Lietuvoje pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ ir aplinkosauginės iniciatyvos „Kita forma“ organizuojamas konkursas 8-11 klasių moksleiviams. „Žalioji olimpiada“ jau ketvirtus metus kviečia aplinkos saugojimo iššūkiui, suburdama vieningam tikslui šalies mokyklų bendruomenes.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iki vasario 29 dienos organizatoriai lauks jų ištarto: „TAIP, mes pasiruošę pradėti naujų žinių ir patirčių kelionę!“.

Pagrindinis „Žaliosios olimpiados“ konkurso siekis – atkreipti dėmesį į ekologines problemas, pakviečiant jaunus žmones tyrinėti ir atrasti, kas slypi po plačiai skambančiais raktažodžiais, tokiais kaip „žiedinė ekonomika“, „darnus vystymasis“, „atsakingas vartojimas“, „racionalus resursų naudojimas“, o taip pat praktiškai prisiliesti prie to, kas lemia aplinkai draugišką gyvenseną.

Viena iš organizatorių, „Kita forma“ vadovė, Vaida Griškevičienė, teigia, kad iniciatyvų, paprastai ir praktiškai paaiškinančių šiuos sudėtingus terminus – labai reikia: „Jauniems žmonėms svarbu ne tik vadovėlyje perskaityti frazes ir jų reikšmes, bet jie nori patys įsitikinti ir pamatyti, ar tai veikia ir kaip veikia. Matome kaip moksleiviai džiaugiasi supratę, kad patys įdiegę labai paprastus pakeitimus, suformavę kad ir nedidelius įpročius, sumažino visos mokyklos išlaidas ir sutaupė išteklius. Po tokios patirties, nė vienas nepasakys, kad asmeninis indėlis į aplinkosaugą yra nesvarbus.“.

„Žalioji olimpiada“ – tai visų pirma praktinis bandymas mažinti žalingą poveikį aplinkai, nes užsiregistravusieji ieškos mokyklos išteklius taupančių sprendimų, juos turės išbandyti ir pamatuoti. Geriausių rezultatų pasiekusių mokyklų komandos susitiks antrame etape – žinių, kūrybiškumo ir komandiškumo varžybose. Ištikimiausi olimpiados draugai tęs gamtos saugojimo iniciatyvą taip pat ir vasaros atostogų metu – į atliekų mažinimo iššūkį įtrauks savo šeimas, artimuosius, kolegas. Juk kuo daugiau gyventojų nuspręs atsisakyti vienkartinių plastiko daiktų – tuo mažiau jų atsidurs sąvartynuose!

Na, o svarbiausias, didžiausias ir karščiausias renginys nusimato rudenį – „Žaliosios olimpiados“ finalas bus be galo smagus visiems ir labai azartiškas geriausioms aplinkos tausojimo komandoms! Juk pasistengti verta: nugalėtojams „Žaliojo taško“ įsteigtas prizas – kelionė į Europos šalį! Dovanos, staigmenos ir pagyrimai bus nemokamai dalinami ne tik konkurso dalyviams, bet ir ištikimiems „Žaliosios olimpiados“ socialinių tinklų sekėjams, palaikymo komandoms ir kiekvienam užsukusiam pasisemti naujų žinių ir patirčių.

Informacija nuolatos atnaujinama „Žaliosios olimpiados“ Facebook ir Instagram paskyrose, daugiau sužinoti galima svetainėje http://www.zaliasistaskas.lt/zalioji-olimpiada.html.

Organizatorių inf.

Rašyti komentarą