Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Lietuvininkų vilties“ premija ir vėl nebus teikiama

Publikuota: 2020 vasario 10 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

'Lietuvininkų vilties' premijos statulėlė. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)'Lietuvininkų vilties' premijos statulėlė. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Vasario 16-osios šventė Šilutėje ir vėl liks be vieno pagrindinių akcentų – „Lietuvininkų vilties“ premijos įteikimo ceremonijos.

Pirmadienį į posėdį susirinkęs „Lietuvininkų vilties“ premijos komitetas svarstė vienintelę – Dovydo Lengvino kandidatūrą, tačiau ir ji neatitiko šios premijos nuostatų. Bent jau taip teigia „Lietuvininkų vilties“ premijos komiteto pirmininkas, Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys Tomas Budrikis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės rajono savivaldybės skelbtas „Lietuvininkų vilties“ premijos konkursas šiemet visuomenės dėmesio nesulaukė – kandidatūrų nebuvo pateikta. Todėl komitetui buvo pasiūlyta svarstyti praėjusiais metais pateikta D. Lengvino kandidatūra („Dovydas Lengvinas – vienintelis pretendentas į „Lietuvininkų vilties“ premiją“).

Tačiau, kaip teigia T. Budrikis, prieš metus pateiktoje D. Lengvino byloje neatsispindi pretendento veikla ir pasiekimai per paskutiniuosius dvejus metus, kaip reikalauja premijos nuostatai. Esą buvo prašoma jo dosjė papildyti, tačiau papildomos informacijos taip ir nesulaukta. Todėl premijos komitetas nusprendė, kad D. Lengvino kandidatūra neatitinka nuostatų ir ją atmetė.

„Lietuvininkų vilties“ premija nebuvo teikiama ir 2019 m. („Trumpai: tiek tos lietuvininkų vilties…“).

Rašyti komentarą