Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ciklonas atneša darganą ir vėją

Publikuota: 2020 vasario 07 Kategorija: Aktualijos, Orai

VE.lt nuotr.VE.lt nuotr.

Penktadienį virš Lietuvos išliks nusidriekusi aukšto slėgio sritis. Kritulių nenumatoma. Vakarinėje šalies dalyje danguje jau sukiosis nemažai debesų, bet bus ir pragiedrulių.

Klaipėdoje sušils iki 1-3, Šiauliuose bus apie 0, Tauragėje – apie 1 laipsnį šilumos. Rytiniuose rajonuose saulė švies dažniau, tačiau temperatūra kils nenoriai: Utenoje ir Vilniuje bus apie 1 laipsnį šalčio. Kai kur išliks slidu dėl plikledžio. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, bus vidutinio stiprumo.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šeštadienio naktį debesys labiausiai tankės ties šiaurės rytiniais rajonais. Pasnigs Biržų, Rokiškio, Ignalinos ir Utenos apylinkėse. Kelios snaigės nukris kai kur Šiaulių ir Vilniaus apskrityse. Vietomis vis dar reikės pasisaugoti slidžių kelių. Labiausiai šals rytinėje šalies pusėje – iki 4-7 laipsnių, švelnesnis šaltukas bus Žemaitijoje, o prie jūros išliks 0-2 laipsnių šiluma. Dieną kritulių tikimybė menks. Vilniuje ir Utenoje įdienojus bus apie 2, Kaune – 3, Šiauliuose ir Panevėžyje – 4, Klaipėdoje – 5 laipsniai šilumos.

Sekmadienį besiartinantis ciklonas pradės stiprinti vėją. Pietvakarių gūsiai po pietų vakariniame pakraštyje stiprės iki 15-17 m/s. Kritulių tikimybė šią dieną išliks maža. Naktį termometrai daug kur rodys 2-3 laipsnių šaltį, prie jūros – 1-2 laipsnius šilumos, dieną bus 4-6 laipsniai šilumos.

Kitos savaitės pradžioje prognozuojamos permainos. Lietuvos orus lems ties Skandinavijos pusiasaliu besisukantis aktyvus ciklonas. Naktį stiprės pietvakarių vėjas, jo gūsiai sieks 15-20 m/s, vakariniuose rajonuose paryčiais kai kur įsismarkaus iki 23-26 m/s. Kartu su vėjuotais orais atkeliaus ir drėgmė: vakarinėje šalies dalyje pliaups daugiausia lietus, o rytuose ir pietuose įsimaišys ir šlapios snaigės. Temperatūra bus teigiama. Dieną vėjas išliks gūsingas, tęsis krituliai, įsivyraus lietus. Kartu su darganotais, vėjuotais orai atplūs ir šiluma, bus tarp 3 ir 8 laipsnių.

Antradienį sausų orų tikėtis neverta, vis dažniau į lietų įsimaišys snaigės. Pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai daugelyje rajonų sieks 15-20 m/s. Temperatūra visą parą sieks 2-4 laipsnius šilumos.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą