Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

LRT.lt: gamta toliau krečia išdaigas

Publikuota: 2020 sausio 29 Kategorija: Gyvenimas, Iš'spaudos, Įvairenybės

Stop kadras.Stop kadras.

Paukščiai nebeskrenda į šiltuosius kraštus, sausį vyksta kranklių tuoktuvės.

„Šiais metais susipainiojusi visa gamta, ne tik paukščiai“, – sako LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ viešėjęs ornitologas Marius Karlonas. Kai kurie paukščiai nebeskrenda į šiltuosius kraštus ir lieka žiemoti Lietuvoje, o krankliai anksčiau nei įprastai surengė tuoktuves.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Turbūt krankliams hormonai suveikė anksčiau ir jie nesulaukė, kaip įprasta, vasario pabaigos. Greičiausiai susituokti jiems nepavyks ir paukščiams teks nusivilti, tačiau tokie žaidimai jau pastebimi ne vienoje vietoje“, – pasakoja kranklių tuoktuvių liudininku sausio mėnesį tapęs ornitologas M. Karlonas.

Tačiau ši keistenybė – ne vienintelė pastebima šią šiltą žiemą. „Pastebime daug neįprastų žiemoti pasilikusių sparnuočių, ypač Šilutės regione. Ten jau dabar prasidėjęs pavasarinis potvynis, užlietos pievos, kuriose daug migruojančių paukščių, kurie atskrisdavo tik pavasarį. Visgi šiuo metu jie pasiliko žiemoti, nes čia jiems palankios sąlygos“, – pastebi M. Karlonas. Žiemoti Lietuvoje pasiliko pavienės gervės, žąsys, net pempės.

Daugiau – https://www.lrt.lt/naujienos…

Rašyti komentarą