Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sergamumas gripu toliau didėja

Publikuota: 2019 gruodžio 16 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Į ligonines paguldyta daugiau asmenų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (toliau – NVSC) specialistai informuoja, kad Lietuvoje praėjusią savaitę (gruodžio 9–15 d.) gripo atvejų skaičius išaugo, tačiau bendras sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) rodiklis išliko panašus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Bendras sergamumo rodiklis praėjusią savaitę siekė 61 atvejo 10 tūkst. gyventojų (ankstesniąją savaitę – 61,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų). NVSC duomenimis, pernai tuo pačiu metu (50-ąją metų savaitę) bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo didesnis ir siekė 84,0 atvejus 10 tūkst. gyventojų.

Kauno, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse šis rodiklis padidėjo, didžiausias buvo Kauno ir Vilniaus apskrityse (atitinkamai 68,4 ir 67,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausias – 41,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų – Telšių apskrityje.

Šilutės rajono rodiklis siekė 52,3 atv. 10 tūkst. gyventojų (Klaipėdos apskrities duomenys).

Nors bendras sergamumas gripu ir ŪVKTI kinta nežymiai, praėjusią savaitę užregistruota daugiau gripo atvejų – 103 (ankstesniąją savaitę – 81 atvejis). Dėl gripo Lietuvos ligoninėse gulėjo 19 asmenų, iš jų 10 vaikų ir 1 nėščioji. Vienas asmuo buvo gydomas intensyvios terapijos skyriuje.

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse


Apie gripą

Parengta pagal nvsc.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą