Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Abejingumas (video)

Publikuota: 2019 rugsėjo 04 Kategorija: Gyvenimas

Stop kadras.Stop kadras.

Socialinis eksperimentas: 9 iš 10 pavojingą vaikų elgesį gatvėje mačiusių suaugusiųjų vaikų nestabdė ir nekreipė dėmesio, kad vaikams gali nutikti nelaimė.

Judrioje sankryžoje 9 valandas buvo paslėptos kameros, kurios filmavo du vaikus – Dominyką ir Gabrielę. Jie vaidino, kad ruošiasi bėgti per gatvę – vyresnis berniukas tempė paskui save jaunesnę mergaitę ir ragino eiti degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Paaiškėjo, kad 9 iš 10 tokį pavojingą vaikų elgesį mačiusių suaugusiųjų vaikų nestabdė ir nekreipė dėmesio, kad vaikams gali nutikti nelaimė.

Per visą socialinio eksperimento filmavimo laiką – 9 valandas – vaikai į gatvę bandė bėgti 50 kartų, visa tai matė 350 praeivių, tačiau tik 1 iš 10 suaugusiųjų atkreipė dėmesį į vaikus. Likusieji niekaip nereagavo, kalbėjosi tarpusavyje ir buvo abejingi nesaugiai besielgiantiems vaikams.

Nedėmesingas praeivių elgesys nustebino eksperimente dalyvavusius vaikus, nes iš minios žmonių vos keletas parodė susidomėjimą bei rūpestį, nors filmuojami vaikai įvairiais būdais stengėsi atkreipti jų dėmesį.

Po daugelio nesėkmingų bandymų, kai gatvėje besistumdantys vaikai niekam nerūpėdavo, atsirasdavo ir tokių praeivių, kurie sureaguodavo ir išdrįsdavo ką nors pasakyti vaikams – tuomet net jų veidai pasikeisdavo, tokios situacijos nudžiugindavo eksperimento herojus.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per 2018 metus kelių eismo įvykiuose buvo sužaloti 554 vaikai. Vis dėlto dėl pačių vaikų neatsargumo įvyksta tik ketvirtadalis eismo įvykių – 138, tris ketvirtadalius nelaimių sukelia neatsakingai besielgiantys suaugusieji

www.ld.lt inf.

Rašyti komentarą