Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Upės dar jaučia sausros padarinius

Publikuota: 2019 rugpjūčio 27 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nors praėjusią savaitę Lietuvoje vyravo lietingi orai, tačiau hidrologinės sausros padariniai vis dar pastebimi daugelyje šalies upių.

Remiantis rugpjūčio 26 d. atliktais skaičiavimais, 22 iš 48 vandens matavimo stočių (toliau – VMS) vis dar pasižymi sausros sąlygomis, t. y. jų vandens lygis žemesnis už vidutinį žemiausią šiltojo sezono vandens lygį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Net 12 VMS situacija yra artima hidrologinei sausrai. Neryje ties Vilniumi situacija, nors ir nežymiai, bet pagerėjusi. Pastarosiomis dienomis Neries upės vandens lygis yra pastovus ir laikosi apie žemiausią vasaros – rudens laikotarpio vandens lygių normą. Vandens debitas taip pat pakilo virš gamtosauginės normos ir yra 54,9 m³/s.

Nemune ties Kaunu bei Nemajūnais situacija taip pat gerėja – debitai yra didesni už gamtosauginius. Vis dėlto, kaip minėta, vis dar išlieka didelis VMS skaičius, kuriose lokaliai pasireiškia hidrologinė sausra. Didžiosios Lietuvos upės, maitinamos intakų, po truputį atgauna vandens atsargas, tačiau mažesnės upės vis dar kovoja su nusekimu.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą