Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Perpildytos vaikų grupės tampa ugdymo įstaigų problema

Publikuota: 2019 liepos 24 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Rajone, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajone iš 5 patikrintų įstaigų tik vienoje nenustatyta pažeidimų.

Perpildytos vaikų grupės tampa ne tik Vilniaus, bet ir daugelio Lietuvos savivaldybių rūpesčiu. Beveik ketvirtadalyje (24,4 proc.) tikrintų ugdymo įstaigų, vykdančių ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programas, perpildyta bent viena grupė. Taip pat rasta ir daugiau veiklos pažeidimų – įstaigos neturi leidimų-higienos pasų, nesilaikoma juose nurodytų sąlygų, nesaugios žaidimų aikštelės, neužtikrinimas reikiamas sanitarinių įrengimų skaičius ir kt.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tai didina užkrečiamųjų ligų išplitimo riziką, gali sąlygoti didesnę traumų tikimybę bei turėti kitų neigiamų pasekmių vaikų sveikatai.

Tokią situaciją atskleidė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro penkiasdešimt dviejose šalies savivaldybėse atliktas vaikų ugdymo įstaigų vertinimas, kurio metu patikrintos 484 įstaigos, t. y. beveik pusė visų ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programas vykdančių įstaigų iš veikiančių 1081. Į tikrinimą pateko įstaigos, kurios yra 2019 m. periodinės kontrolės plane, ir tos įstaigos, kurios neturi leidimo-higienos paso.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, tyrimo atskleista situacija kelia nerimą, todėl iškart po gautų rezultatų inicijuotas Valstybinės sveikatos reikalų komisijos prie Vyriausybės posėdis.

Šilutės rajone buvo patikrintos 5 įstaigos: Šilutės lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“, Šilutės lopšelis-darželis „Pušelė“, Šilutės lopšelis-darželis „Žvaigždutė“, Juknaičių pagrindinė mokykla ir Žemaičių Naumiesčio mokykla-darželis. Pažeidimų nenustatyta tik Juknaičių mokykloje (lentelė dešinėje).

Daugiau: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/perpildytos-vaiku-grupes-tampa-ugdymo-istaigu-problema

Rašyti komentarą