Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Daugiau šypsenų, mažiau pykčio

Publikuota: 2011 kovo 29 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Sigitos Žemaitytės nuotr.Sigitos Žemaitytės nuotr.

Patyčios tarp vaikų – viena iš pastarojo meto problemų. Šis reiškinys turėtų sulaukti ryžtingo atkirčio, nes jis kelia pavojų svarbiausioms mūsų vertybėms ir žaloja mūsų jaunąją kartą.

Patyčioms galima užkirsti kelią, sumažinti patyčių mastą, palengvinti pasekmes. Prie šios problemos sprendimo prisideda ir mokykla, vykdydama įvairias prevencijos priemones.

Antri metai iš eilės vyksta respublikinė akcija „Savaitė be patyčių“, kuri sulaukė įvairių įstaigų ir organizacijų bei visuomenės palaikymo.

Juknaičių pagrindinė mokykla taip pat dalyvavo „Savaitėje be patyčių“ ir organizavo įvairias veiklas.

Savaitė prasidėjo nuo „Gražaus palinkėjimo“. Tą dieną mokyklos bendruomenės nariai paruoštame stende rašė palinkėjimus savo draugams, artimiesiems.

Kitą dieną visi norintys 1-10 klasių mokiniai pertraukų metu galėjo žiūrėti animacinius filmus apie draugystę, mokyklą, gerus darbus. Likusias savaitės dienas mokyklos sporto salėje vyko draugiškos sportinės varžybos. Mokiniai žaidė kvadratą, pasitikrino savo taiklumą smiginio žaidime, rungėsi estafečių varžybose. Estafečių varžybose iššūkį mokiniams metė ir iš mokytojų suburta komanda.

Sigitos Žemaitytės nuotr.

Sigitos Žemaitytės nuotr.

Sportinių varžybų metu buvo akcentuojama, kad svarbu ne tik laimėti, bet ir mokėti išdidžiai pralaimėti. Kiekvienam mokiniui buvo suteikta galimybė pasirinkti mėgstamą veiklą. Sportinių varžybų metu klasių auklėtojai kartu su auklėtiniais aktyviai ir entuziastingai palaikė savo klasės komandas.

Visą savaitę mokyklos skaitykloje vyko 1-4 klasių mokinių piešinių paroda „Daugiau šypsenų, mažiau pykčio“.

Šiais metais ypatingo susidomėjimo sulaukė akcija „Vadink mane vardu“, kurios metu mokiniai ir mokytojai nešiojo prisegamas korteles su savo vardu. Mokiniai sužinojo vardus ir tų bendruomenės narių, kuriuos anksčiau pažinojo tik „iš matymo“.

Šiomis veiklomis siekiame atkreipti dėmesį ir užkirsti kelią agresyviam vaikų elgesiui, patyčioms, pažeminimams, kuriuos kartais tenka patirti vaikams.

Sigita Žemaitytė, Juknaičių pagr. mokyklos socialinė pedagogė

Rašyti komentarą