Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lietūs neskuba trauktis

Publikuota: 2019 liepos 08 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Ciklonų keliai pastarosiomis dienomis labai dažnai suka pro Lietuvą. Tokia tendencija išsilaikys ir visą šią savaitę.

Šiandien mūsų orus lems ciklono pietvakarinė dalis, iš Šiaurės slinks aktyvus atmosferos frontas. Vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose diena bus debesuota, pragiedruliai reti. Protarpiais lis, vietomis lietus bus smarkus. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 8–13 m/s, vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra šiandien čia sieks tik 15–18 laipsnių šilumos.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pietiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose pirmoji dienos pusė bus šviesesnė ir sausesnė, tačiau įdienojus ir čia tvenksis debesys, kurie po pietų daug kur prapliups lietumi. Vietomis griaudės perkūnija. Vakarų, pietvakarių vėjas bus smarkokas, tačiau pavojingų gūsių tikimybė bus nedidelė. Diena čia bus šiltesnė – iki 18–20 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį minėtas atmosferos frontas pasislinks į pietinę Lietuvos pusę. Čia bus apniukę ir intensyviai lis, kai kur Klaipėdos ir Tauragės apskrityse tikėtinas ir smarkus lietus. Temperatūra naktį čia laikysis apie 12–14 laipsnių šilumos. Šiaurinėje šalies pusėje daugės debesų properšų, tad lietaus bus mažiau, lis trumpai ir jau ne visur. Tačiau čia bus vėsiau – temperatūra pažemės iki 9–11 laipsnių. Vėjas vyraus vakarinių krypčių, bus vidutinio stiprumo. Dieną per mūsų kraštą keliaus dar vienas atmosferos frontas. Vėl daugelyje vietovių sodriai palis, vietomis lietų lydės perkūnija. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, šiaurės, išliks vidutinio stiprumo. Aukščiausia temperatūra dieną sieks 16–21 laipsnį šilumos.

Trečiadienio naktį lietaus vėl bus mažiau, nors trumpai palis daugelyje vietovių. Vėjas šiaurės vakarų, šiaurės, 5–10 m/s. Temperatūra vėl nukris iki 9–14 laipsnių šilumos. Dieną smarkokas šiaurės vakarų, šiaurės vėjas atneš dar vėsesnį orą. Dangus bus nusėtas kamuoliniais debesimis, iš kurių kartais pliaups šaltos liūtys, o vietomis kris kruša ar ledo kruopos. Popietinėmis valandomis kai kur dundės perkūnija. Diena bus jau vėsesnė: vyraus 16–19 laipsnių šiluma ir tik kur ne kur bus truputį šilčiau.

Ketvirtadienį ir penktadienį mūsų orus lems žemesnio slėgio laukas, tad išsilaikys debesuoti su pragiedruliais orai. Naktimis vietomis, o dienomis daugelyje vietovių prognozuojami trumpi, dažniausiai negausūs lietūs. Vėjas tebepūs iš šiaurės, šiaurės vakarų, 5–10 m/s. Temperatūra naktimis pažemės iki 8–13 laipsnių šilumos, o dienomis su saulės pagalba turėtų pakilti iki 17–22 laipsnių.

Prognozuojama, kad savaitgalį virš Skandinavijos formuosis aukštesnio slėgio sritis. Tada su šiaurės vėju į Lietuvą atkeliautų sausesnis, tačiau dar vėsesnis oras. Naktimis temperatūra daugelyje vietovių kristų žemiau 10 laipsnių, o dienomis vyrautų menka 16–18 laipsnių šiluma.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą