Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Joninių naktį vyraus giedras dangus

Publikuota: 2019 birželio 20 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Penktadienio dieną per Lietuvą keliaus šaltasis atmosferos frontas, kuris stums labai šiltą ir drėgną oro masę iš mūsų šalies, vietoje jos atkeliaus gerokai gaivesnė ir sausesnė oro masė.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jau pirmoje dienos pusėje sparčiai augs pavieniai lietaus kamuoliniai debesys, iš kurių vidurdienį ir po pietų daug kur nušniokš trumpos liūtys su perkūnija. Vietomis liūtys bus smarkios, kai kur kris kruša bei kils 15-20 m/s škvalas. Šiltą, nelabai stiprų pietvakarių vėją vis dažniau keis gaivesnis ir stipresnis vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra prieš lietų suspės pakilti iki 25–30 laipsnių, pajūryje jau bus apie 22–24 laipsnius.

Šeštadienio naktį dangumi daug kur plauks tankūs debesys, dangus giedrės tik vakariniuose rajonuose. Šalies pietryčiuose vietomis dar lankysis trumpi lietūs, kai kur žaibuos ir griaudės. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Debesuotą naktį temperatūra žemės po truputį, ji nekris žemiau 13–18 laipsnių. Dieną debesuotumas mažės beveik visoje šalyje, tankesni debesys liks tik pietrytiniuose šalies rajonuose. Lietaus tikimybė sumažės iki minimumo. Vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, vidutiniu stiprumu. Diena jau bus gerokai gaivesnė nei penktadienio, įdienojus oras įšils iki 21–26 laipsnių, pajūryje temperatūra svyruos apie 20 laipsnių.

Sekmadienio naktį vyraus mažai debesuoti ir sausi orai. Tankesni debesys plauks tik pietrytiniuose šalies rajonuose, bet lietaus tikimybė išliks nedidelė. Pūs silpnas šiaurės vakarų, šiaurės, vietomis ir šiaurės rytų, vėjas. Temperatūra rytą nukris iki 9–14 laipsnių, tik šalies pietryčiuose temperatūra svyruos apie 15 laipsnių. Dieną daugelyje rajonų vyraus mažai debesuoti orai, nelis, vėl daugiau debesų bus šalies pietryčiuose, bet ir čia lietaus tikimybė bus maža. Šiaurinių krypčių vėjas įdienojus bus juntamesnis. Temperatūra po pietų pakils iki 20–25 laipsnių.

Didelė tikimybė, kad Joninių išvakarėse dangus bus giedras ar mažai debesuotas, truputį daugiau debesų gali būti tik Alytaus, Vilniaus ir Utenos apskrityse, lietaus nenumatoma. Jei išsipildys blogiausias scenarijus, silpnai palynoti gali pietrytiniame šalies pakraštyje esančiose savivaldybėse, besiribojančiose su mūsų kaimyne Baltarusija. Kadangi mūsų šalis bus vėsesnėje oro masėje, todėl vakare šilta nebus, temperatūra daug kur nesieks 20 laipsnių, laimei, šiaurinių krypčių vėjas bus silpnas.

Joninių naktį vyraus giedras dangus, ploni debesys plauks tik šalies pietryčiuose ir vakaruose. Lietaus tikimybė bus labai maža. Dvelks silpnas šiaurinių krypčių vėjas. Naktis bus gaivi, paryčiais oras atvės iki 9–14 laipsnių.

Pirmadienį dangus bus mažai debesuotas, lietaus būti neturėtų. Nors šiaurinių krypčių vėjas dieną bus juntamesnis, tačiau oras jau šils sparčiau – po pietų termometrai rodys 22–27 laipsnių šilumą.

Antradienio naktis išliks mažai debesuota, o dieną atplauks truputį tankesni debesys, tačiau visą parą lietaus nenumatoma. Vėjas, kaip ir ankstesnėmis dienomis, pūs iš šiaurės. Naktį vės iki 10–15 laipsnių, dieną vėl šils iki 22–27 laipsnių.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą