Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tikros vasaros teks palaukti iki pirmadienio

Publikuota: 2019 gegužės 31 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Gerokai šiltesnių ir sausesnių orų sulauksime tik naujos savaitės pradžioje.

Šeštadienį per Lietuvą iš vakarų į rytus nusitęs atmosferos frontas, kuris padalins mūsų kraštą į dvi gana kontrastingas dalis. Vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose bus debesuota su pragiedruliais. Vietomis, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, trumpai ir negausiai palis. Vidutinio stiprumo vėjas nuo jūros vakarinio šalies pakraščio orui neleis įšilti daugiau 15–17 laipsnių, o Žemaitijoje ir Šiaurės Aukštaitijoje vyraus 18–20 laipsnių šiluma.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pietinėje šalies pusėje šiandien bus daugiau saulės, o lietaus tikimybė maža. Vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių, bus nestiprus. Aukščiausia temperatūra Suvalkijoje ir Pietų Aukštaitijoje sieks 21–23, Dzūkijoje – 24 ar net 25 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais. Vietomis truputį palynos. Vėjas pietvakarių, vidutinio stiprumo. Naktis bus gana šilta – nuo 10 laipsnių šiaurės vakariniuose rajonuose iki 14–15 laipsnių šalies pietuose.

Sekmadienio dieną mūsų regione stiprės anticiklonas. Slėgis kils, debesys sklaidysis, tad lietaus tikimybė visai sumažės. Tačiau šią dieną Lietuva dar pateks į šaltesnįjį anticiklono pakraštį, pūs smarkokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Dėl to temperatūra sekmadienį išliks panaši į šeštadienio: arčiau jūros 16–18, kitur 19–22 ir tik pietiniuose rajonuose pakils iki 23–24 laipsnių šilumos.

Naujos savaitės pradžioje į mūsų kraštą atplūs jau gerokai šiltesni ir sausesni orai.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą