Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės savivaldybė grįžta į feisbuką

Publikuota: 2019 gegužės 27 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Netrukus feisbuke pasirodysiančioje naujoje Šilutės rajono savivaldybės paskyroje „netinkami“ komentarai nebus pageidaujami – jie bus šalinami.

Šilutės rajono savivaldybė į feisbuką grįžta po daugiau nei 3 metų pertraukos.
Susijęs: „Trumpai: Šilutės savivaldybės administracija neišlaikė tempo“

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Savivaldybės paskyra socialiniame tinkle „Facebook“ turi būti sukurta iki birželio 1 d.
Ją administruos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gerda Belokopytova.
Be kitų funkcijų, jai pavesta „sekti komentarus, šalinti netinkamus“.
„Netinkami“ – tai kokie?
Jausdami pareigą iš anksto supažindinti krašto visuomenę su bendravimo taisyklėmis Šilutės rajono savivaldybės feisbuko paskyroje, kreipėmės į Komunikacijos skyrių dėl išaiškinimo, kokie komentarai bus laikomi „netinkamais“.
Komunikacijos skyriaus vedėjas, atsakydamas į mūsų paklausimą el.paštu, paaiškina, kad
netinkamais bus laikomi komentarai, kuriuose raginama prievarta keisti Lietuvos Respublikos konstitucinę santvarką, skatinama kėsintis į Lietuvos Respublikos suverenitetą, jos teritorijos vientisumą, politinę nepriklausomybę, kurstomas karas ar neapykanta, tyčiojimasis, niekinimas, kurstoma diskriminuoti, smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėtis, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, platinama, propaguojama ar reklamuojama pornografija, taip pat propaguojamos ir (ar) reklamuojamos seksualinės paslaugos, lytiniai iškrypimai, propaguojami ir (ar) reklamuojami žalingi įpročiai ir narkotinės ar psichotropinės medžiagos.
Bus blokuojama ir kita LR visuomenės informavimo įstatymu draudžiama skelbti informacija:
dezinformacija ir informacija, šmeižianti, įžeidžianti žmogų, žeminanti jo garbę ir orumą, pažeidžianti nekaltumo prezumpciją, kliudanti teisminės valdžios nešališkumui.
Savivaldybės vadovų ar administracinių padalinių (taip pat jų darbuotojų), taip pat savivaldybės tarybos narių veiklos kritika, jeigu ji bus įžeidinėjančio pobūdžio, skatinanti smurtą, žeminanti, necenzūriška, atspindinti patyčias ir pan., anot R. Eglinsko, oficialioje Šilutės rajono savivaldybės ir krašto feisbuko paskyroje taip pat bus neviešinama ir šalinama.

Rašyti komentarą