Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Saulėti orai sugrįš ketvirtadienį

Publikuota: 2019 gegužės 27 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Artimiausiomis dienomis Lietuvos orus lems ciklonai, tad vyraus debesuoti ir drėgni, tarpais vėjuoti orai. Prie jūros bus visai vėsu, bet ir kitur šiluma retokai palepins.

Pirmadienį šiaurės vakarinėje šalies pusėje numatomas lietus, pietrytinėje – vietomis trumpai palis, galima perkūnija. Aukščiausia temperatūra šiaurės vakarinėje šalies pusėje – 14–19, pietrytinėje – 20–24 laipsniai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Antradienio naktį bus gana debesuota, tačiau palis tik vietomis ir visai nedaug. Kai kur susiformuos rūkas. Dvelks švelnus pietų vėjas. Temperatūra didesnėje šalies teritorijos dalyje pažemės iki 7–12 laipsnių, o pietryčiuose gali būti laipsniu kitu šilčiau. Dieną iš pietų mūsų kraštą pasieks vandeningas pietinis ciklonas. Tiršti debesys uždengs visą kraštą. Daugelyje rajonų, pradedant pietiniais, sulauksime sodraus ištisinio lietaus. Vakariniuose rajonuose lis intensyviau, vietomis ir smarkiai. Kai kur lietų lydės perkūnija. Vėjas suksis iš pietryčių, rytų, bus 5–10 m/s, o per perkūniją kai kur gūsiai gali siekti 15–17 m/s. Kartu su lietumi iš pietų plūs ir šiluma, tad aukščiausia temperatūra turėtų daug kur siekti 19–24 laipsnius, tik lietingesniuose vakariniuose rajonuose vietomis bus 15–17 laipsnių.

Trečiadienio naktį išliks debesuota. Lietūs numatomi dar daugelyje rajonų. Vėjas besikeičiančios krypties, 4–9 m/s. Debesys neleis orui labiau atvėsti, tad temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių šilumos. Dieną debesys ir lietūs trauksis į rytinius šalies rajonus, o vakaruose daugės pragiedrulių, lietaus tikimybė mažės. Bet įsismarkaus šiaurės vakarų, vakarų, vėjas, tad orai nebus labai malonūs ir šilti: geriausiu atveju šalyje bus apie 15–20, o pajūryje tik apie 13 laipsnių šilumos.

Nuo ketvirtadienio į mūsų kraštą žada sugrįžti daugiau ar mažiau saulėti, sausesni ir ramesni orai, nes nuo Centrinės Europos link Lietuvos nusitęs aukštesnio slėgio juosta. Tačiau šiluma grįžti neskubės.

Ketvirtadienio, penktadienio naktys bus mažai debesuotos ir vėsios, vos 4–9 laipsniai šilumos. Dienomis oras šils iki 15–20, penktadienį – iki 17–22 laipsnių šilumos.

Savaitgalį prognozuojami sausi, saulėti ir jau šiltesni orai.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą