Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Respublikinį teisinių žinių konkursą laimėjo gimnazistės iš Šilutės

Publikuota: 2019 gegužės 24 Kategorija: Gyvenimas, Teisėtvarka, Švietimas

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Vilniuje ir Trakuose vyko teisinių žinių konkurso „Temidė“ finalinis etapas, kurį laimėjo Šilutės Vydūno gimnazijos komanda.

Į konkurso finalinį etapą į susirinko 10 šaunių, teisinėmis žiniomis apsiginklavusių moksleivių komandų iš visos Lietuvos. Tai jau 19-tus metus rengiamas, tradiciniu tapęs konkursas, kasmet pritraukiantis vis daugiau protingų, žingeidžių ir naujų žinių siekiančių jaunuolių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Geriausiųjų komandų dešimtukas paaiškėjo po II-ajame konkurso etape įvykusios „Pabėgimo kambario“ užduoties, kuri buvo surengta visose apskrityse. Pernai pasikeitus konkurso etapų formatui, ilgus metus gyvuojanti „Temidė“ įgavo naujų spalvų ir sulaukė dar daugiau aktyvių moksleivių dėmesio.

Šių metų konkurso „Temidė“ nugalėtojais tapo moksleivių komanda iš Šilutės Vydūno gimnazijos. Antrąją vietą iškovojo komanda iš Šiaulių apskrities Radviliškio Lizdeikos gimnazijos, o trečiąją – Panevėžio apskrities moksleivių komanda iš Panevėžio rajono Velžio gimnazijos. Sveikinimai ir padėkos žodžiai buvo adresuoti visiems moksleiviams bei juos atlydėjusiems ir ruoštis padėjusiems mokytojams bei bendruomenės pareigūnams.

Į Vilnių sukviesti „Temidės“ konkurso dalyviai, teisingai išsprendę pirmąjį galvosūkį, netikėtai buvo nukreipti į Trakus, kuriuos pasiekė traukiniu Vilnius-Trakai. Nuo pat pradžių dėmesiu ir nuostaba prikaustęs konkurso startas ir toliau tęsėsi įdomiai bei atkakliai. Nuotykių žaidimo „Encounter“ pavyzdžiu surengtas finalinis konkurso etapas nusidriekė per visą istorinį ir turistų aktyviai lankomą Trakų miestą. Pasitelkusios žemėlapius, mobiliojo ryšio programėles ir informacijos paieškos sistemas, moksleivių komandos aplankė nurodytus Trakų miesto taškus, kur kiekviename jų atliko su teisėsaugos ir Lietuvos istorija susijusias, pareigūnų parengtas teisines ir sportines užduotis. Klaidžiodami po Trakų gatveles, moksleiviai ne tik atlikinėjo įvairias užduotis, bet ir ieškojo nurodytų užuominų bei objektų. Tai dalyviams suteikė dar daugiau dėmesio bei susitelkimo.

Po atkaklios ir nuotykių kupinos trijų valandų kelionės po Trakus, visos dalyvių komandos buvo sukviestos į Trakų salos pilį, kur gidų buvo supažindintos su istoriniais šios vietos faktais. Nors ir pavargę, tačiau kupini teigiamų emocijų, vaikai laukė organizatorių verdikto – konkurso rezultatų, kurių iki pat pabaigos nebuvo įmanoma nuspėti.

Priartėjus kulminacijai, visi dalyviai susirinko Trakų pilies didžiojoje menėje, kur vyko mokinių teisinių žinių konkurso „Temidė“ baigiamoji dalis. Apdovanojimo renginyje dalyvavo Policijos departamento, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Trakų rajono savivaldybės bei Trakų istorijos muziejaus atstovai. Svečiai žavėjosi moksleivių žingeidumu, jų ryžtu ir puikiomis žiniomis. Tai – visos valstybės ateitis, pasididžiavimas ir pagarba.

Pagrindinis policijos pareigūnų siekis – suteikti moksleiviams teisinių ir su policijos veikla susijusių žinių, skatinti jaunimo atsakingumą ir pilietiškumą, auginti sau lygiavertę pamainą. Todėl ne tik papildomų žinių, bet ir džiaugsmo bei teigiamų emocijų suteikęs teisinių žinių konkursas jau kviečia moksleivius ruoštis kitų metų iššūkiams.

policija.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą