Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Orai nedžiugins

Publikuota: 2019 gegužės 03 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Iš Šiaurės vakarų atslinkusi drėgno arktinio oro masė mūsų regione ketina užsibūti.

Penktadienį Lietuvos orus lems aktyvaus ciklono pietinis pakraštys. Bus nepastoviai debesuota, daug kur numatomi trumpalaikiai krituliai. Vyraus nedidelis, vietomis – vidutinio intensyvumo lietus, o šiauriniuose rajonuose vakarėjant kai kur gali pasirodyti ir šlapdriba.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, arčiau jūros – iš šiaurės vakarų, bus smarkokas, 7–12 m/s. Diena bus vėsi: aukščiausia temperatūra pajūryje ir šiaurės vakariniuose rajonuose tesieks 8–10 laipsnių šilumos, kitur – 11–13 laipsnių.

Šeštadienio naktis bus nepastoviai debesuota. Vietomis, didesnė tikimybė vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, vėl numatomi trumpalaikiai krituliai – lietus, kai kur ir šlapdriba. Vėjas besikeičiančios krypties, nestiprus. Oro temperatūra naktį kris iki 1–5 laipsnių šilumos, o kai kur gali nusiristi ir žemiau nulio. Dirvos paviršiuje 0–5 laipsnių šalnos tikėtinos daugelyje šalies rajonų. Dieną bus debesuota su pragiedruliais. Kritulių zona apims didesnę šalies teritorijos dalį. Pietryčių Lietuvoje lietaus iškris nedaug ir ne visur; Tauragės, Kauno, Panevėžio apskrityse vyraus vidutinio intensyvumo lietus, o šiaurės vakariniuose šalies rajonuose vėl tikėtina sulaukti ne tik intensyvesnio lietaus, bet ir šlapdribos. Vėjas pūs iš pietvakarių, bus vidutinio stiprumo. Vėsa nesitrauks – aukščiausia temperatūra sieks nuo 8 laipsnių šilumos pajūryje ir Šiaurės Žemaitijoje iki 12 ar 13 laipsnių sausesniame pietrytiniame šalies pakraštyje.

Sekmadienio naktį, pragiedrėjus ir nurimus vėjui, šilumos beliks vos laipsnis kitas, o dirvos paviršių vėl daug kur balins šalnos iki 0–5 laipsnių šalčio. Mažiausia šalnų tikimybė šįkart bus pietryčių Lietuvoje, kur dangų storiau užklos per Baltarusiją banguojančio atmosferos fronto debesys. Dieną pragiedrulių turėtų būti daugiau, o lietaus, bent jau žymesnio, nesulauksime. Išimtis gali būti nebent rytinis šalies pakraštys, jei minėtas atmosferos frontas pasislinktų arčiau. Pūs šiaurinių krypčių vidutinio stiprumo vėjas. Šilumos jau žada būti truputį daugiau – apie 10–15 laipsnių.

Pirmadienio naktis prognozuojama panaši į šeštadienio naktį: rami, vėsi ir su šalnomis daugelyje šalies vietovių, išskyrus rytinį šalies pakraštį. Dieną debesų padaugės, rytinėje šalies pusėje turėtume sulaukti lietaus. Vėjas bus nepastovios krypties, nestiprus. Oras dieną jau turėtų sušilti iki 11–16 laipsnių.

Antradienis žada būti sausesnis ir truputį šiltesnis.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą