Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje atnaujinama Šyšos upės stebėsena

Publikuota: 2011 kovo 24 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Iniciatyvinės grupės Šyšos upei ginti nariai šį ketvirtadienį susitiko su Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (toliau – KRAAD) Šilutės r. aplinkos apsaugos agentūros pareigūnais. Susitikimo metu tartasi dėl galimybės bendradarbiauti stebint Šyšos upės vandens būklę deguonies matuokliu.

KRAAD Šilutės rajono agentūrai susitikime atstovavo Galina Misevičienė, Valentinas Ščerveninas ir Pranas Sirtautas, o iniciatyvinei grupei Šyšos upei ginti – verslininkas Edvardas Jurjonas ir žurnalistas Orestas Lidžius.

Sutarta, kad aplinkos apsaugos pareigūnai tikrins deguonies kiekį upės vandenyje ir jo temperatūrą pakaitomis su iniciatyvinės grupės nariais, o tyrimo duomenys bus suvedami į vieną žurnalą. Nuo kitos savaitės su jais bus galima susipažinti ir specialiame “Šilutės ETA žinių” skyriuje.

Iniciatyvinės grupės nariai Šyšos upės vandens būklę stebėjo nuo preaeitų metų spalio 29 d. iki viduržiemio šalčių. Šylant orams nutarta šį darbą atnaujinti.

Šyša yra priskirta prie lašišinių upių, todėl deguonies koncentracija jos vandenyje negali būti mažesnė už 6 mg/l. Kritinis deguonies kiekis, kai žuvims ima jo stigti, – 3 mg/l.

Per praeitą stebėsenos laikotarpį buvo užfiksuotas vienas atvejis, kai Šyšos upės vandenyje buvo smarkiai sumažėjusi deguonies koncentracija. Tai nutiko šių metų sausio 9 d. Tą pačią dieną upės vandens mėginiai buvo išvežti į Klaipėdos jūrinių tyrimų centro laboratoriją ištirti. Buvo nustatyta, kad teršalų kiekis upės vandenyje tądien neviršijo leistinų koncentracijų.

Susiję straipsniai: “Šilutiškiai nori atgaivinti “vaikų paplūdimį”, “Šilutės bioetanolio įmonė gręžiasi į gamtą”.

Rašyti komentarą