Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Respublikinė paveldo mugė gegužę kvies į Šilutę

Publikuota: 2011 kovo 18 Kategorija: Aktualijos

Pasitarimas dėl respublikinės paveldo mugės Šilutėje. (zum.lt nuotr.)Pasitarimas dėl respublikinės paveldo mugės Šilutėje. (zum.lt nuotr.)

Šią savaitę žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius susitiko su Šilutės rajono savivaldybės atstovais. Svečiai ministrui pristatė savo ketinimus Šilutėje surengti respublikinę paveldo mugę ir paprašė ministro būti jos globėju.

Šilutė yra šiųmetė Lietuvos kultūros sostinė. Gegužės mėnesį vyksianti tautinio paveldo šventė bus vienas iš šio miesto vardo 500 metų jubiliejaus paminėjimo renginių.
 
Kaip teigė šilutiškiai, į miesto istorinį centrą – senojo turgaus aikštę – bus siekiama sutraukti visų keturių etnografinių Lietuvos regionų kūrėjus, amatininkus, kulinarus.
 
„Kiekvienas regionas turės savo atskirą kiemą, kuriame pristatinės savo kultūrą, produkciją, kūrinius. Mūsų tikslas, kad lankytojai ne tik įsigytų kiekvieno regiono produktų, paragautų unikalių patiekalų, bet ir susipažintų su to krašto istorija“, – idėjomis dalijosi savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Vilma Griškevičienė.
 
Taip pat šventėje bus pabrėžiama, kad Šilutė yra ne Žemaitijos, bet Mažosios Lietuvos, dalis. „Mes turime savo kulinarinį paveldą, turime savo tradicijas, savitą kultūrą, todėl penktojo regiono negalima nepripažinti!“, – kalbėjo V.Griškevičienė.
 
„Kiekvienam amatininkui bus garbė apsilankyti Šilutėje tokio jubiliejaus metu ir sudalyvauti jūsų mugėje“,  – sakė žemės ūkio ministras K. Starkevičius.

ŽŪM inf.

Rašyti komentarą