Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Istorinė popietė knygnešiams atminti

Publikuota: 2011 kovo 17 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Kovo 15 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje buvo surengta istorinė popietė “Pamario krašto knygnešiai”, kurioje dalyvavo Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos penktų, šeštų ir aštuntų klasių moksleiviai bei jų vadovės: Nijolė Kungelienė, Jurgita Balčytienė, Asta Memytė ir Nijolė Būdvytienė.

Popietės metu Šilutės pirmosios gimnazijos istorijos mokytojas ekspertas Algirdas Gečas susirinkusiesiems pristatė medžiagą apie lietuvių spaudos draudimo laikotarpį pavadinimu “Knygnešių laikai”.

Jaunieji šilutiškiai buvo itin aktyvūs: parodė turimas žinias apie knygnešius, savarankiškai mąstydami  ieškojo atsakymų į su minėtu istoriniu laikotarpiu susijusius klausimus, reiškė savo nuomonę. A. Gečas, pavadinęs tai namų darbu, mokiniams uždavė klausimą, kaip ir kodėl jie vertina knygnešių veiklą, pasiūlė tokia tema parašyti rašinį.

Renginį vedė Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus bibliotekininkė Loreta Liutkutė, ji  pristatė virtualią parodą “Pamario krašto knygnešiai”, papasakojo apie Švėkšnos istorinę raidą ir šio  miestelio knygnešius.

Renginio pabaigoje susirinkusieji turėjo galimybę pamatyti Kauno “Atžalyno” vidurinės mokyklos mokinių sukurtą filmą “Knygnešiams atminti”, kuriame perteiktas pagrindinis knygnešių tikslas – bet kokia kaina išsaugoti lietuvišką žodį.

Nijolė Budreckienė, Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus vedėja

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Rašyti komentarą